Met het project ‘Leven als een ADO-Prof! is ADO Den Haag structureel bezig met het aanbieden van sport aan kinderen en jongeren uit de regio. Wij geven kinderen en jongeren uit Den Haag dan ook de kans om de unieke beleving van een profvoetballer te kunnen ervaren. Centraal onderdeel daarbij is om deelnemers hun persoonlijke talenten en competenties te laten ontdekken en verder te ontwikkelen.

Door heel Den Haag
Tijdens het seizoen 2022-2023, is het ‘Leven als een ADO-Prof!’ project op maar liefst tien verschillende locaties zichtbaar geweest. In de haarvaten van de meest kenmerkende wijken van Den Haag worden trainingen en activiteiten aangeboden om de stap richting structurele sportparticipatie voor kinderen te verkleinen. Het ‘Leven als een ADO-Prof!’ project bevindt zich dan ook juist in de wijken waarbij dit het meest nodig is. In totaal werden er 113 verschillende activiteiten uitgevoerd 318 unieke deelnemers wat resulteerde in 2024 unieke contactmomenten en 2921 contacturen met de verschillende wijkteams. Naast  een verbetering van de bewustwording voor behandelde thema’s doelen stellen, acceptatie en gezondheid wordt er ook ingezet op een verhoging van het zelfvertrouwen en structurele sportparticipatie onder de doelgroep 9 t/m 14 jaar.

''Komend seizoen wil ‘Leven als een ADO-Prof!’ zich nog meer focussen op het individu om zo nog meer verschil te kunnen maken!''

 

SDG’s
‘Leven als een ADO-Prof’ heeft raakvlaken met vijf van de internationaal gestelde Sustainable Development Goals (SDG’s). Deze verschillende SDG’s zijn: 1) Geen armoede, 3) Goede gezondheid en welzijn, 4) Kwaliteitsonderwijs, 10) Ongelijkheid verminderen en 17) Partnerschap om doelstellingen te bereiken. De meeste impact wordt behaald op SDG’s, 1, 4 en 10 en komend seizoen wordt er gekeken of er nog meerdere SDG’s behaald kunnen worden.

infographic laeap

Niet zonder de hulp van onze Partners
Omdat dit het grootste project is binnen de MVO-afdeling van ADO Den Haag zijn er ook sterke samenwerkingspartners nodig om deze impact te verwezenlijken. PLYRS verzorgt ieder seizoen de bedrukking van de tenues voor alle deelnemer. Dit betekent ieder seizoen meer 300 bedrukte tenues voor tien verschillende locaties. Hiernaast levert PLYRS ook ieder seizoen de ballen voor alle trainingen en activiteiten. Van Heugten Tours zorgt er ieder seizoen voor dat alle deelnemers de kans krijgen om met de officiële spelersbus van ADO Den Haag het stadion te bezoeken en hier het contract te ondertekenen. Verder zijn wij zeer verheugd met de stakeholders Sporttuin Moerwijk, Sporttuin Schilderswijk, Sporttuin Transvaal, Leergeld Den Haag, Sporttuin Duindorp, SC Delfland, HVV Laakkwartier, HVV Laakkwartier, De Mussen, YOUZ en iHUB.

Heb jij een groep die ook ‘Leven als een ADO-Prof!’ wil ervaren? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.