ADO Den Haag Vrouwen heeft ook de tweede wedstrijd van de oefencampagne gewonnen. Op woensdag 9 augustus was OH Leuven de tegenstander. De ploeg van Stephan Vos en Alex Scholte was op het terrein van RKAVV JEKA in Bavel met 3-0 te sterk.

OH Leuven kwam goed uit de startblokken en had gedurende de eerste tien minuten van de wedstrijd licht de overhand. Tot uitgesproken kansen kwamen zij echter niet. Pas na een kwartier spelen konden zij de eerste kans noteren. Na een snelle aanval over rechts, werd de Haagse verdediging simpel uitgekapt. Het schot dat volgde ging echter naast. Na twintig minuten spelen kwam ADO Den Haag Vrouwen tot de eerste echte kans van de wedstrijd. Een lange bal van Vonk bereikte Loonen, die de keepster van Leuven haar inzet tot corner zag verwerken. Waar de keepster er bij de inzet nog goed bij zat, was zij bij de corner afkomstig van Jill van den Ende kansloos. Noordermeer tikte de bal beheerst binnen: 1-0.

Na de extra ingelaste drinkpauze bleef Leuven licht het overwicht houden, maar tot echt grote kansen kwamen zij niet. Uiteindelijk waren het de Haagse vrouwen die wederom toesloegen. Loonen vond vlak voor rust, via de keepster, het net: 2-0.

2023 08 09 ado den haag ohl leuven 87

Daar waar Leuven in de eerste helft het overwicht had, was het in de tweede helft ADO Den Haag Vrouwen die het initiatief nam. De geelgroene zochten meer de aanval, wat in de 55ste minuut zijn vruchten afworp. Echter werd het doelpunt van Susanna afgekeurd wegens buitenspel. De vele uitgespeelde kansen die volgden waren allemaal net niet scherp genoeg, waardoor het lange tijd ernaar uit zag dat 2-0 de eindstand zou gaan worden. Tot de laatste minuut; een goede aanval over links opgezet door Van der Wal en Susanna kwam uiteindelijk terecht bij IJzerman die de bal beheerst in de hoek van het doel schoot: 3-0.

ADO Den Haag Vrouwen – OH Leuven 3-0 (2-0)