De jaarlijkse Open Dag stond op zaterdag 5 augustus op het programma. Vanwege de slechte weersvoorspellingen werd al eerder in de week besloten om de Open Dag in aangepaste vorm te doorgang te geven. Dit betekende dat alle activiteiten naar de gracht waren verplaatst, waardoor deze overdekt konden plaatsvinden. Elk nadeel heeft zijn voordeel, zo bleek ook tijdens de Open Dag. De kleinschaligheid in combinatie met de overdekking maakte dat er een knusse sfeer heerste.

lr230805ab13008

De Open Dag begon startte om 11.00 uur, rond die tijd waren de eerste trouwe supporters al aanwezig bij het stadion. In de grachten van het stadion stonden verschillende kraampjes, waren er meerdere horeca gelegenheden open en konden de (jongste) fans deel nemen aan verschillende spelletjes. Door de diversiteit aan activiteiten werd de Open Dag door zowel jong als oud al goed bezocht. Tijdens deze activiteiten draaide GirlPower Radio verschillende plaatjes om de sfeer er goed in te houden.

lr230805ab13280

Inmiddels werd het steeds drukker in de grachten van het Bingoal Stadion. DJ Gizmo zorgde er vanaf 12.00 uur voor dat, langzamerhand, het publiek naar de tribunes werd getrokken. Aansluitend verzorgden Wesley de Bruin en Robbie te Pas een mooi optreden vanaf het veld.

Om 12.45 uur vond de spelerspresentatie van zowel het eerste elftal van de mannen als de vrouwen op het veld plaats. Eén voor één en om de beurt werden de spelers en speelsters voorgesteld aan het publiek. Met luid gejuich werden zij ontvangen.

lr230805ab37686

In tegenstelling tot de Open Dagen van de afgelopen jaren speelde ADO Den Haag dit jaar voor het eerst een oefenwedstrijd. Genk U23 fungeerde deze middag als laatste tegenstander in de oefencampagne. Het aanwezige publiek van de Open Dag werd getrakteerd op een overwinning: 3-0. Waem (2x) en Komljenovic waren trefzeker namens ADO Den Haag. Een uitgebreider verslag van de wedstrijd lees je hier.

Traditie getrouw werd de Open Dag afgesloten met een handtekeningen- en selfiesessie met alle ADO Den Haag spelers en speelsters. Voor alle fans werd er de tijd genomen, zodat iedereen in het bezit was van een foto en/of handtekening van zijn of haar ADO-helden. Rond de klok van 17.30 uur keerde iedereen met een grote glimlach huiswaarts.

lr230805ab14676

Ondanks de aangepaste Open Dag kunnen we spreken van een spetterende dag. De sfeer zat er goed in, het weer viel mee en er was voor iedere leeftijd wat wils. ADO Den Haag wil alle aanwezige fans bedanken voor hun komst. Op naar volgend jaar!

Foto's