ADO Den Haag is verheugd om te kunnen vermelden dat Joris Mathijsen is aangesteld als technisch directeur.

Joris Mathijsen is een bekende naam in het Nederlandse voetbal. Als oud-speler van Willem II, Hamburger SV, Malaga, AZ en Feyenoord speelde Joris totaal 519 officiële duels en daarnaast heeft de geboren Goirlenaar 84 interlands voor het Nederlands elftal en had een belangrijk aandeel tijdens het WK van 2010 inclusief de finale. Na zijn actieve spelersloopbaan keerde Mathijsen terug bij Willem II als technisch manager en vervolgens als technisch directeur. Gedurende zijn zes seizoenen bij Willem II zag hij de Tilburgse club onder andere vijfde eindigen in de Eredivisie.

Joris heeft ervaring in alle aspecten van voetbalmanagement. Van spelerswerving tot het samenstellen van een technische staf, medische staf, jeugdopleiding en scouting en zal hij de verantwoordelijkheid nemen over alle voetbalafdelingen van de club.

(L-R) Technisch Directeur Joris Mathijsen van ADO Den Haag

Vertegenwoordiger van de aandeelhouder Ignacio Beristain: “We zijn verheugd om Joris aan te kondigen als de nieuwe technisch directeur bij ADO Den Haag. Met Joris halen we iemand naar de club die als speler en technisch directeur alles heeft meegemaakt. Zijn sterke staat van dienst, niet alleen als voetballer, maar ook als technisch verantwoordelijke, maakt hem de ideale kandidaat om de club op voetbaltechnisch gebied verder te ontwikkelen. We hebben in de zoektocht naar een geschikte kandidaat met een aantal personen gesproken met sterke referenties en kennis van het Nederlandse voetbal. Joris viel vanaf het begin van onze zoektocht meteen op. Hij past goed bij ADO - hij is hardwerkend, ijverig en is gepassioneerd om de club te verbeteren en om samen met collega's een ​​sterke voetbalafdeling op te bouwen. We kijken ernaar uit om met hem samen te werken.”

Mathijsen voegt daaraan toe: ''Ik ben de uitdaging aangegaan om ADO Den Haag terug te brengen naar waar het thuishoort. Ik wil vooral vooruitkijken op het komend seizoen. Het zal veel werk en toewijding vergen om mee te kunnen strijden voor promotie. Op de achtergrond werken we al hard aan het samenstellen van een evenwichtige selectie en staf. Ik kijk daarnaast uit naar de samenwerking met de jeugdopleiding en de vrouwen, aangezien zij ook deel gaan uitmaken van de organisatie. ”