ADO Den Haag stelt een aantal unieke veilingitems ter beschikking die deze week ter opbod geveild zullen worden. De opbrengst gaat volledig naar Giro555. Samen slaan we, tijdens de bijzondere actiedag van Giro555, de handen ineen om geld in te zamelen voor de verwoestende aardbeving in Syrië en Turkije.

Unieke shirts met een verleden!  
De veilingitems bestaan uit het uitshirt met daarop het Zuiderpark afgebeeld. Deze shirts zijn voorzien van een handtekening en rugnummer van oud-ADO spelers die ook vandaag de dag direct aan de club verbonden zijn. Wil jij zo’n uniek exemplaar bemachtigen, kijk dan snel op matchwornshirt.com.

visual veiling kopiëren

DE VEILINGITEMS

6. Dick Advocaat
Dick Advocaat speelde tussen 1967 en 1973 maar liefst 193 officiële wedstrijden voor ADO Den Haag. Het rugnummer wat hij toentertijd jaren droeg is nummer 6. Dat cijfer staat nu afgebeeld op het shirt die de 75-jarige hoofdtrainer persoonlijk heeft gesigneerd. Na zijn periode in Den Haag zou hij ook nog uitkomen voor onder andere Roda JC, VVV, Sparta en FC Utrecht. Als trainer kende Dick Advocaat echter een nog grotere carrière en reisde de Hagenaar de hele wereld over. Zijn grootste successen behaalde Dick Advocaat bij Zenit St. Petersburg waarmee hij o.a. de UEFA Cup en de UEFA Super Cup won. In Nederland won hij met PSV zowel het kampioenschap als de beker en bij het Schotse Rangers FC behaalde hij in twee opvolgende seizoenen de dubbel (kampioenschap en beker). Ook als bondscoach had Advocaat grote voetballanden onder zijn hoede en was hij in drie periodes bondscoach van het Nederlands elftal. Nu is Dick Advocaat thuis bij zijn geliefde ADO Den Haag en in 2023 nog altijd ongeslagen als hoofdtrainer! 

8. Lex Schoenmaker
301 officiële duels voor ADO Den Haag waarin hij maar liefst 111 doelpunten maakte. Hij speelde in Nederland ook voor Feyenoord waar hij in 138 duels goed was voor 70 doelpunten. Ook maakte Lex nog een uitstapje naar Amerika en Canada. Lex blijft echter een waar ADO Den Haag-icoon en we zijn er trots op dat hij nog altijd als ambassadeur aan Onze Trots verbonden is. 

9. Lex Immers
Nog een waar ADO Den Haag icoon. Als speler was hij in 262 optredens bij 79 doelpunten direct betrokken. Na zijn doorbraak bij ADO Den Haag maakte Lex eveneens de overstap naar Feyenoord om vervolgens via Cardiff en Brugge in 2017 voor drie seizoenen terug te keren in Den Haag. Dit seizoen is hij nog altijd actief bij Scheveningen en sinds kort, en daar zijn we zeer verheugd om, ook als jeugdtrainer bij ADO Den Haag. 

14. Levi Schwiebbe
Voor velen misschien de onbekendste naam maar zeker niet voor de ADO-volgers onder ons. Schwiebbe doorliep de jeugdopleiding en kwam tot 74 officiele wedstrijden voor ADO Den Haag. Daarna kwam hij ook nog uit voor Volendam, AGOVV en Haarlem. De meeste wedstrijden speelde hij echter om de hoek bij SVV Scheveningen. Op dit moment is Levi Schwiebbe als jeugdtrainer in dienst bij 'De Aftrap' op het voor hem bekende Zuiderpark.

21. Sjaak Polak
Sjaak Polak speelde bij meerdere Nederlandse clubs waaronder FC Twente, Sparta, Excelsior, Veendam en RBC. Voor ADO Den Haag kwam hij tot 35 duels in het seizoen 2004/2005. Sinds 2019 is Sjaak de hoofdtrainer van onze ADO Vrouwen. 

23. Saïd Bakkati
Onze huidige assistent-trainer kwam in de seizoenen 05/06 en 06/07 tot 32 wedstrijden voor ADO Den Haag. Bakkati kwam als speler van o.a. Heerenveen, Emmen, PEC Zwolle en Go Ahead Eagles in totaal tot 188 wedstrijden in de Eerste Divisie en 118 Eredivisie-wedstrijden. 

OPBRENGST VOOR GIRO555

De opbrengst komt volledig ten goede aan Giro555 waarbij we gezamenlijk de handen ineenslaan om geld op te halen voor de slachtoffers van de verwoestende aardbeving in Turkije en Syrië. Het leven van honderdduizenden mensen is volledig verwoest. Veel mensen zijn dakloos en ontredderd. Er is dringend behoefte aan medische zorg, dekens, voedsel en onderdak. De veiling eindigt op woensdag 22 februari om 19:00 uur. Help mee en bied op de unieke shirts! Je kunt natuurlijk ook direct doneren, doe dit via deze link.