Aanstaande zondag in het thuisduel tegen Jong FC Utrecht gaat Joey Sleegers hoogstwaarschijnlijk zijn eerste minuten maken als speler van ADO Den Haag. De aanvaller blikte bij ADO TV vooruit op het duel met de hekkensluiter van de Keuken Kampioen Divisie. De Helmonder is vol vertrouwen en zag zijn nieuwe club vorige week vanaf de tribunes met 2-1 winnen in de thuiswedstrijd tegen MVV Maastricht. Liever had hij echter zelf op het veld gestaan om zijn ploeg te helpen. "Ik kijk nu al twee weken uit naar mijn debuut, dus ik ben blij dat het nu eindelijk gaat gebeuren."

In de persconferentie in aanloop naar het duel tegen Jong FC Utrecht verklapte trainer Dick Advocaat dat Joey Sleegers zal gaan starten in de basisopstelling als linksbuiten. Een positie waar de Brabander zich thuis voelt en waar zijn kwaliteiten goed tot recht komen. "Op deze positie kan ik mijn creativiteit goed kwijt en de bal tussen de linies spelen. Ik denk dat ik met mijn goals en assists mijn bijdrage kan leveren." Zijn compagnon voorin is onder andere Thomas Verheydt. De boomlange spits is een gevaar in de lucht, iets waar Sleegers wel raad mee weet. "Op de trainingen heb ik al veel gesproken met Thomas en we hebben daar een connectie met elkaar. Ik weet wat voor speler hij is en dat weet hij ook van mij. We finetunen onze samenwerking zodat het in de wedstrijden goed gaat verlopen."

Tegen het sterke MVV Maastricht was het spel van ADO Den Haag goed en was het grote delen van de wedstrijd de bovenliggende partij. Desondanks stond het lange tijd gelijk en dat kwam mede doordat de Hagenaars veel goede kansen niet wisten te verzilveren. "We moeten tegen Jong FC Utrecht proberen de wedstrijd eerder dood te maken door onze kansen af te maken. Zij zijn goed aan de bal en kunnen prima voetballen, maar wij moeten de bovenliggende partij zijn. Dat doen we door fel te spelen en ze geen ruimte te geven. Daaruit moeten we de volle winst gaan pakken."

Bekijk hieronder het gehele interview met Joey Sleegers in aanloop naar ADO Den Haag - Jong FC Utrecht.