ADO Den Haag maakt zich op voor de laatste thuiswedstrijd voor de WK-break. Deze wedstrijd die eerst op zondag gepland stond is vooral vanwege de overlap met de openingswedstrijd van het WK naar voren gehaald. Woensdag 16 november zal er dus om 20:00 uur afgetrapt worden tussen de huidige nummer 16 en 9 van de ranglijst. Het verschil kan door ADO Den Haag teruggebracht worden tot twee punten bij een positief resultaat. 

De tegenstander: Roda JC 
Roda JC heeft het moeilijk de laatste wedstrijden. Uit de laatste zes wedstrijden werd er slechts één keer gewonnen. In uitwedstrijden wacht de ploeg van Jurgen Streppel al zes wedstrijden op een overwinning, de laatste uit-overwinning dateert van augustus. 

FEITEN EN WEETJES

  • ADO Den Haag verloor maar één van de laatste negen onderlinge ontmoetingen met Roda JC in alle competities (W5, G3), maar dat was wel het meest recente duel tussen de twee ploegen in januari 2022 (5-0).
  • ADO Den Haag won 53,9 procent van hun persoonlijke duels, het hoogste percentage van alle ploegen in de Keuken Kampioen Divisie dit seizoen; de Hagenezen wonnen ook relatief de meeste kopduels (58,4%).
  • Roda JC verloor de laatste vier uitduels in de Eerste Divisie en kan het negatieve record voor de Limburgers in één seizoen op het tweede niveau evenaren (5 op rij in het seizoen 1962/63).
  • Lennerd Daneels creëerde 2,6 kansen per 90 minuten dit Keuken Kampioen Divisie-seizoen (14 in 478 minuten), van alle spelers met meer dan 180 speelminuten deden maar vier spelers dat beter.

KAARTVERKOOP VOOR CLUBKAARTHOUDERS

ADO Den Haag mag van de lokale driehoek een volgende stap zetten als het gaat om verkoop van toegangskaarten voor thuiswedstrijden in het Bingoal Stadion. Wederom hebben Clubkaarthouders deze wedstrijd de mogelijkheid om een kaart aan te schaffen voor de thuiswedstrijd. Het volledige bericht omtrent de kaartverkoop lees je hier.

HERSTELWERKZAAMHEDEN DAK BIJNA AFGEROND

Het dak is dicht. maar nog niet alle herstelwerkzaamheden zijn afgerond. De vakken S en T blijven vanwege herstelwerkzaamheden aan het dak nog even gesloten. Seizoenkaarthouders op S vragen wij plaats te nemen op vak R. Seizoenkaarthouders op vak T vragen wij plaats te nemen op de vakken U, V of W. 

STADIONKASSA GESLOTEN; FANSTORE GEOPEND VANAF 14:00 UUR

Op de wedstrijddag dient de stadionkassa enkel als informatiepunt. Kaartverkoop is enkel online en zoals toegelicht uitsluitend in combinatie met een Clubkaart. Het is dus niet mogelijk bij het stadion nog kaarten aan te kopen.

Op deze wedstrijddag heb je vanaf 14:00 uur de tijd om de Fanstore te bezoeken. Mocht je onze collectie al willen bekijken, bezoek dan onze webshop!

PROGRAMMABOEKJE

Lees hieronder het programmaboekje.

wedstrijdmagazine ADO Den Haag - Roda JC, seizoen 2022-2023