ADO Den Haag is met drie punten uit vijf duels het seizoen niet voortvarend aan het seizoen begonnen. Tegelijkertijd proberen we vooruit te blijven kijken en is er vrijdag in het thuisduel met Jong AZ de kans om weer resultaat te behalen. De wedstrijd zal, vanwege de beperkende maatregelen, net als het duel tegen Jong Ajax alleen toegankelijk zijn voor Seizoenkaarthouders en zakelijke relaties. In deze Alles Over vind je alle belangrijke informatie die je nodig hebt voor de wedstrijd en lees je wat feiten en weetjes. Daarnaast is zoals gebruikelijk het online wedstrijdmagazine te vinden op deze pagina. Veel leesplezier!

Feiten en weetjes

  • ADO Den Haag won de enige twee Eerste Divisie-ontmoetingen met Jong AZ, beide vorig seizoen gespeeld (3-2 in Den Haag, 0-1 in Alkmaar), de Hagenaars speelden tegen geen ploeg vaker op het tweede niveau zonder puntverlies te lijden.
  • Jong AZ maakte deze jaargang ondanks een Expected Goals-waarde van 4,6 twaalf doelpunten, met +7,4 de grootste overprestatie in de Eerste Divisie, terwijl ADO Den Haag één na laatste in dit klassement staat (-1,9).
  • Thomas Verheydt maakte zes goals in zeven competitieduels met Jong AZ, geen speler scoorde vaker in de Keuken Kampioen Divisie tegen de Alkmaarse beloften (Robert Mühren en Nick Venema ook 6 keer).
  • De totale balans tegen Jong-ploegen in de Keuken Kampioen Divisie is ruim in het voordeel van ADO Den Haag. Van de negen duels die de Hagenaars tegen Jong Ajax, Jong AZ, Jong FC Utrecht of Jong PSV speelde verloor het er pas één. Daarnaast trok de Haagse club maar liefst zes maal aan het langste eind en moest het twee keer de punten delen. 

Ron de Roode

In de elfde minuut van ADO Den Haag – Jong AZ willen we graag iedereen aanwezig oproepen om te gaan staan en te applaudisseren voor Ron de Roode. Familie en oud teamgenoten zijn bij deze wedstrijd aanwezig om hun laatste eer te bewijzen. Ron de Roode speelde tussen 1982 tot 1989 maar liefst 177 competitiewedstrijden. Lees hier het eerder gedeelde bericht ‘RON DE ROODE, DE KLEINE BLONDE VLEUGELFLITSER MET MATJE IS NIET MEER…’

SEIZOENKAARTHOUDERS EN ZAKELIJKE RELATIES

Ook voor deze wedstrijd heeft de lokale driehoek besloten dat ADO Den Haag alleen Seizoenkaarthouders en zakelijke relaties in het stadion mag ontvangen. Het hoofdgebouw, de Aad Mansveldtribune en de Haaglanden tribune zullen geopend zijn. Seizoenkaarthouders op de Lex Schoenmakertribune hebben wederom een kaart op vak C van ons ontvangen. Er zal na de wedstrijd tegen Jong AZ opnieuw een evaluatie plaatsvinden voor wat betreft de voorwaarden die betrekking hebben op de wedstrijd ADO Den Haag – Jong PSV op 30 september 2022.

Herstelwerkzaamheden dak (Vak S)

In verband met herstelwerkzaamheden aan het dak verzoeken wij Seizoenkaarthouders op vak S wederom vriendelijk om één vak op te schuiven. Met je bestaande Seizoenkaart heb je de mogelijkheid om een plekje te zoeken op het naastgelegen vak R. De herstelwerkzaamheden zullen naar alle waarschijnlijkheid nog vijf weken in beslag nemen

FANSTORE VANAF 14:00 UUR GEOPEND; zaterdag gesloten

Op de wedstrijddag zal onze Fanstore vanaf 12:00 uur geopend zijn. Let op! Zaterdag zal onze Fanstore gesloten zijn.

Programmaboekje

Lees het programmaboekje hieronder.

wedstrijdmagazine ADO Den Haag - Jong AZ, seizoen 2022-2023