In aanloop naar de uitwedstrijd tegen Willem II sprak ADO TV met hoofdtrainer Dirk Kuyt, die na de eerste overwinning van het seizoen positiever aan deze week kon beginnen. "Het is altijd positiever wakker worden een dag na een gewonnen wedstrijd. Je begint zo'n trainingsweek beter. Het is ook fijn dat we hebben laten zien dat we een goede ploeg zijn, maar daar blijft het wel bij. Daarna moeten we snel weer verder en focussen op de wedstrijd tegen Willem II".

Met de focus op die wedstrijd is het prima trainen op Sportpark Prinses Irene. "De plek is goed afgeschermd en het is hier altijd fijn werken. Als je werkt bij een een club als ADO Den Haag, gebeurt er altijd wel wat, maar wij focussen op wat we in eigen hand hebben, dat is het spel dat we laten zien in de wedstrijd".

Dirk Kuyt is blij dat deze week de selectie werd versterkt met Mario Bilate. "Ik ben super blij. Het is een ervaren speler die zowel binnen als buiten het veld iets kan toevoegen. We hebben natuurlijk Thomas Verheydt maar daarachter hadden we minder mogelijkheden. Met mario erbij hebben we ons daar versterkt".

De hoofdtrainer beschikt over een vrijwel fitte selectie. "Alleen Carlson is nog geblesseerd en Finn van Breemen heeft nog een manchet om zijn pols en mag nog niet spelen. De rest is fit en daar moeten we keuzes in maken. Voor een trainer is het fijn als je keuzes hebt".

Willem II kent, net als ADO Den Haag, een moeizame start van het seizoen. Het zal dan ook geen makkelijke avond worden in Tilburg. "Ik verwacht een een wedstrijd van kwalitatief hoog niveau, dus wij moeten ons best doen om er een kans te maken om te winnen. Iedereen kent de kwaliteiten van Willem II. Ze hebben niet zo goede start, net als wij, dus zij zullen net zo gebrand zijn om te winnen".

De ploeg wordt in ieder geval gesteund door een vol uitvak en dat is fijn. "Ik denk dat het publiek wel heeft gevoeld hoe belangrijk het voor het team is dat weer weer supporters bij waren. Tegen Heracles en MVV zijn we heel erg gesteund, maar we hebben ze niet beloond. Dus laat het drie keer scheepsrecht zijn".