Het is eindelijk zover! We gaan beginnen aan een nieuw seizoen. ADO Den Haag treft met Heracles Almelo meteen een tegenstander van formaat. De Almeloërs speelden zeventien seizoenen lang onafgebroken in de Eredivisie tot afgelopen mei in de play-offs het doek viel. ADO Den Haag daarentegen was juist weer heel dichtbij promotie. Beide clubs willen dus niets liever dan dit seizoen terugkeren naar het hoogste niveau. Een goede start zou daar natuurlijk zeker bij helpen! 

Fitte selectie

Voor de wedstrijd van vanavond kan hoofdtrainer Dirk Kuijt in ieder geval rekenen op een nagenoeg fitte selectie. Alleen Tyrese Asante is vanwege een blessure afwezig maar ondanks zijn afwezigheid heeft Dirk Kuijt de mogelijkheid om keuzes te maken. Met het vertrek van Janmaat, Matthys en Amofa en de komst van nieuwe verdedigende versterkingen zal de achterhoede er op meerdere posities anders uitzien dan afgelopen seizoen. Ook op het middenveld en in de aanval zullen waarschijnlijk een aantal nieuwe namen in de basisopstelling verschijnen maar zullen zeker ook vertrouwde en voor iedereen bekende spelers aan de aftrap verschijnen. 

Feiten en weetjes

  • Heracles Almelo verloor slechts twee van de laatste zestien wedstrijden tegen ADO Den Haag in de Eredivisie (W10, G4), de laatste zes ontmoetingen in de Eerste Divisie wisten de Almeloërs echter niet te winnen (G4, V2 – tussen 2000 en 2003).
  • Heracles Almelo speelt voor het eerst sinds 2004/05 in de Eerste Divisie, bij de vorige degradaties in 1966 en 1986 moest de ploeg telkens exact negentien seizoenen wachten op promotie naar de Eredivisie.
  • Dirk Kuyt was als speler goed voor zeven goals in zes Eredivisiewedstrijden tegen Heracles Almelo, waaronder een hattrick in zijn allerlaatste competitiewedstrijd in 2017.
  • Marko Vejinovic gaf in 98 competitieduels voor Heracles Almelo twintig assists, deze eeuw gaven alleen Willie Overtoom (33) en Brandley Kuwas (29) meer assists voor de Heraclieden in de Eredivisie.
  • Thomas Verheydt treft met Heracles Almelo zijn 28e verschillende tegenstander in de Eerste Divisie, tegen 23 van zijn voorgaande 27 opponenten kwam hij tenminste één keer tot scoren.

Awayday!

Gelukkig kunnen we vanavond rekenen op de steun van een goed gevuld uitvak in Almelo. We kijken vooruit op een mooi seizoen, ééntje om hopelijk nooit meer te vergeten! 

Op een goede seizoenstart vanavond! Come On The Hague!