Morgen gaat het nieuwe seizoen eindelijk van start. In Almelo neemt ADO Den Haag het om 20:00 uur op tegen degradant Heracles Almelo. Meteen een goede test voor de ploeg van nieuwe hoofdtrainer Dirk Kuijt. Sinds het laatste duel van vorig seizoen zijn er spelers gekomen en ook wat spelers vertrokken. Boy Kemper is gelukkig gebleven en is ook komend seizoen aanvoerder van ADO Den Haag. In gesprek met ADO TV blikte onze aanvoerder kort terug op de voorbereiding en ging het oog vooral op de wedstrijd van morgen.

“Eindelijk gaan we weer beginnen. Ik denk dat voor geen enkele speler de voorbereiding de leukste periode van het seizoen is. Ik ben dus blij dat de competitie weer gaat beginnen. Het is ten slotte hetgeen waar je het allemaal voor doet.” De voorbereiding is inmiddels ruim vijf weken onderweg. Vijf weken waarin er hard is getraind en er vijf oefenwedstrijden werden gespeeld. Deze wist ADO Den Haag allemaal te winnen. Volgens Kemper waren het onder andere door die duels nuttige weken. “Het was ook wel pittig, eerlijk gezegd. We hebben heel hard getraind, maar dat is ook goed, want dan begin je fit aan het seizoen.”

Naast een nieuwe trainer zijn er ook wat nieuwe spelers toegevoegd aan de selectie. “Het team was al vroeg in de voorbereiding op orde, sneller dan vorig seizoen. Dat hebben we goed aangepakt, want we hadden nu langer de tijd om aan elkaar te wennen. De nieuwe gasten maken een goede en fitte indruk.” De trainer heeft vele keuzes te maken. Hoe hij gaat spelen en vooral ook met wie hij gaat spelen. Kemper hoeft zich in ieder geval niet zo’n zorgen te maken dat hij zijn basisplek van afgelopen seizoen kwijtraakt. De 23-jarige verdediger is onder de nieuwe trainer opnieuw de aanvoerder van ADO Den Haag. “Net als vorig seizoen is dat nu weer een hele eer.”

Het belooft een heel spannend seizoen te worden met een sterke competitie. Kemper voorspelt dat ADO Den Haag in strijd om promotie een goede kans maakt. “Wij zijn een grote club in deze competitie en vorig seizoen werden wij ook onderschat. We hebben laten zien dat we kunnen verrassen en bovenin mee kunnen draaien. Dat willen we dit seizoen zeker weer gaan doen.” Met om te beginnen een kraker tegen een andere club dat heel graag wil promoveren: Heracles Almelo. De ploeg van trainer John Lammers degradeerde vorig seizoen uit de Eredivisie en wilt snel terugkeren. “We willen laten zien waar we staan, maar dat willen zij ook. Het gaat een mooie wedstrijd worden om te zien waar we staan.”

Bekijk hieronder het gehele interview van ADO TV met Boy Kemper.