Aanstaande zondag is het dan echt zover, de finale van de play-offs. ADO Den Haag en Excelsior gaan uitmaken welke van de twee clubs zich mag melden in de Eredivisie aankomend seizoen. Met een 1-1 uitgangspositie kan het nog alle kanten op, al leek het er afgelopen dinsdag lange tijd op dat Excelsior er met de winst vandoor zou gaan. De belangrijke gelijkmaker van Steijn viel in blessuretijd en dit zorgde voor een enorm feest in het uitvak. Boy Kemper stond vandaag voor de camera van ADO TV en zag het belang van deze gelijkmaker. “Het is een heel groot verschil of je met 1-0 verliest of met 1-1 gelijksspelt. Het moment waarop is ook een mentale tik geweest voor hun, denk ik. En voor ons was het juist een groot voordeel.”

Dat het niet erg gemakkelijk ging in de uitwedstrijd van Excelsior, dat was wel duidelijk. Daarom heeft de spelersgroep deze week de tijd genomen om de beelden terug te kijken en te analyseren wat er beter moet zondag. Volgens Kemper is het duidelijk wat er verbeterd kan worden en is daar ook hard op getraind afgelopen week. “We zijn 100% klaar voor de wedstrijd zondag en we hopen dat we er een onvergetelijke avond van kunnen maken. Voor ons en natuurlijk ook voor de fans.”

De finale leeft in ieder geval enorm en dat is aan veel te merken. Kemper kan al niet eens meer rustig over straat en wordt hij constant aangesproken op het duel van overmorgen. “Mensen spreken me aan, overal waar ik kom. Dan wensen ze je succes of krijg ik berichtjes met succeswensen. Het zegt denk ik ook genoeg dat het stadion binnen twee uur was uitverkocht. Ik kan niet wachten om te spelen voor een vol stadion en verwacht zondag weer een geweldige sfeer vanaf de tribunes.”

Met een eventuele promotie kan ADO Den Haag een kroon zetten op een stormachtig seizoen. Er zat van alles in, teleurstelling, verdriet, maar ook vreugde en prachtige overwinningen. Het is te veel om kort samen te vatten, ook voor de linksback van ADO Den Haag. “Ik kan in ieder geval zeggen dat het een pittig seizoen is geweest waarin van alles is gebeurd. Voetballend is het hele seizoen eigenlijk wel positief verlopen en dat willen we ook zo afsluiten. We hopen dat het een onvergetelijk slot wordt.”

Bekijk hieronder het gehele interview van ADO TV met Boy Kemper in aanloop naar de finale van de play-offs: ADO Den Haag - Excelsior