Naar aanleiding van de wanordelijkheden en vernielingen bij de uitwedstrijd bij NAC heeft ADO Den Haag op 12 mei een statement doen uitgaan. Op initiatief van verschillende supportersverenigingen heeft er op maandag 16 mei een gesprek plaatsgevonden tussen de ADO Den Haag directie, Van Heugten Tours en vertegenwoordigers van de Supportersverenigingen Haagsche Bluf, FCDH en FanSupport.

Na afloop van dit gesprek hebben de supportersverenigingen zich in een publiek statement gedistantieerd van de ernstige wanordelijkheden. De Supportersverenigingen hebben daarbij aangeboden om zelf een actieve rol te gaan spelen in het ordelijk laten verlopen van toekomstige uitwedstrijden in samenwerking met de veiligheidsmedewerkers van ADO Den Haag.

Verder zijn de betreffende personen verantwoordelijk voor wanordelijkheden op beelden herkend en is er aangifte gedaan bij de politie. Relschoppers zullen aansprakelijk gesteld worden voor de mentale en fysieke schade en kunnen een (landelijk) stadionverbod tegemoet zien.

Met de genomen maatregelen en de open gesprekken met zowel Van Heugten Tours als de supportersverenigingen hebben wij er als ADO Den Haag vertrouwen in om in aangepaste vorm een buscombi aan te kunnen bieden richting FC Eindhoven. Hoe deze regeling er precies uit zal zien zal morgen gecommuniceerd worden. Op deze manier kunnen we niet alleen uitkijken naar de wedstrijden van vanavond en zaterdag, maar hopelijk ook op die van 24 en 29 mei. Hopelijk zorgt daarbij de steun van onze supporters voor een extra positieve bijdrage in het realiseren van ons ultieme doel:

Samen op een Missie: 4 finales… 1 doel