Jong AZ is voor ADO Den Haag de eerste van drie duels achter elkaar tegen Jong-ploegen. Na het duel in Wijdewormer op vrijdag wachten nog twee thuiswedstrijden tegen Jong PSV (uitspelen restant) en de beloften van FC Utrecht. Met nog vijf wedstrijden te gaan nadert nu echt het einde van de competitie. Naast het behalen van een goede plek in de play-offs, is het zelfs nog theoretisch mogelijk om direct te promoveren. Om überhaupt nog kans te (blijven) maken op directe promotie mogen er eigenlijk geen punten meer worden verspeeld in de komende duels. Tyrese Asante stond hier vandaag voor de camera van ADO TV bij stil en beschouwde voor op het duel van morgen tegen Jong AZ.

Het zijn mooie weken voor nieuwe basisklant Tyrese Asante. De 20-jarige verdediger maakte veel speelminuten in de laatste duels en was vorige wedstrijd voor het eerst direct betrokken bij een doelpunt met zijn assist op Ricardo Kishna. “Dat was een heerlijk moment, zeker omdat we daarop hebben getraind. Dat het dan in een wedstrijd eruit mag komen is top. Normaal zoek ik altijd Thomas met een voorzet, maar de bal ging over hem heen en gelukkig kon Kishna tegen de bal aan lopen.”

Als opkomende en beslissende rechtsback lijkt de positie helemaal bij hem te passen. Toch is hij van origine opgeleid als centrale verdediger. Het zegt wat over de flexibiliteit van de talentvolle Asante; dit seizoen werd hij niet alleen centraal en rechts achterin opgesteld, ook op het middenveld heeft hij zijn minuten gemaakt dit seizoen. “Ik kan daar prima mee omgaan en ik ontwikkel me ook goed door op verschillende posities te moeten spelen. Ik kan op meerdere plekken uit de voeten en ik denk ook dat ik dat prima invul. Het is goed om veelzijdig te zijn. Als ik toch een voorkeur moet uitspreken, dan speel ik het liefst centraal.”

Met nog maar vijf wedstrijden te gaan wordt het steeds duidelijker wie er wel en niet meedoen in de strijd om (directe) promotie. ADO Den Haag weet eigenlijk al vanaf het behalen van de periodetitel dat het van de partij is in de play-offs, al heeft het directe promotie nog niet opgegeven. “Maar of we nu direct promoveren of via de nacompetitie, dat maakt ons niet veel uit. Alles is op promoveren gericht in ieder geval.”

Bekijk hieronder het hele interview in aanloop naar Jong AZ - ADO Den Haag van ADO TV met Tyrese Asante