Nieuws

Voor ruim 70 kinderen en jongeren was woensdag 13 april 2022 een dag om niet snel te vergeten. Op het Sportpark Prinses Irene in Rijswijk vond namelijk de tweede editie van de G-Voetbaldag plaats, georganiseerd door zorgverzekeraar Menzis en ADO Den Haag in de Maatschappij, in samenwerking met studenten van Mondriaan Sport en Bewegen, spelers van ADO Den Haag en speelsters van de ADO Vrouwen.

Sinds 2016/17 is het G-evenement van ADO Den Haag één van de pareltjes van het maatschappelijk seizoen. Voorheen werd dit in toernooivorm georganiseerd op het kunstgrasveld in het Cars Jeans Stadion waar de ‘speciale’ verenigingen, scholen en andere type organisaties aan deelnamen. Door de beperkende omstandigheden vanwege corona en het gras, is dit evenement vorig seizoen omgevormd naar een G-Voetbaldag op Sportpark Prinses Irene. Dit jaar is, na de goed bevallen eerste editie, ook gekozen voor deze opzet en wederom was het een groot succes!

De G-Voetbaldag bestond uit een parcours van acht onderdelen waar de deelnemers van de verschillende teams zich weer helemaal op konden uitleven. Vaste onderdelen zoals de ADO Den Haag Stormbaan, het Gatengoal, het Dribbelparcours en de Snelheidsmeter werden dit jaar aangevuld met de onderdelen Voetvolley en een fotomoment waar het team en individuele spelers op de foto gingen met de aanwezige ADO-iconen. Adje el Jackson werd de trekpleister van deze succesvolle editie. De talentvolle ‘Haagse’ freestyler met meer dan 40.000 volgers op Instagram deelde tijdens zijn onderdeel de nodige panna’s uit, wat ook selectiespeler Finn Dicke aan den lijve ondervond.

In totaal waren er ruim 70 deelnemers met veel bekende gezichten. Vaste gasten Inspecteur de Vriesschool, SEV, RCL, Bernardusschool en VELO werden geflankeerd door nieuwkomers Middin en ’t Kraaienest. Uiteindelijk stond het veld vol met getalenteerde deelnemers die het potentieel hebben om voor de ADO Den HaaG-Storks 2022-23 uit te komen, een moeilijke opgave voor de aanwezige scouts om dit onderscheid te maken.

Na het doorlopen van het gevarieerde parcours, waarmee er zoveel mogelijk punten werden behaald voor de teams, werd deze onvergetelijke dag om 16 uur afgesloten. Maar niet voordat alle deelnemers werden voorzien van een ADO Den Haag goodiepakket met een gymtas, een bidon, een mini-bal en kaarten voor de wedstrijd ADO Den Haag – Jong FC Utrecht die op zondag 24 april wordt gespeeld in het Cars Jeans Stadion.

ADO Den Haag in de Maatschappij dankt Mondriaan Sport en Bewegen, ADO Den Haag en de ADO Vrouwen voor de ondersteuning tijdens de ADO Den HaaG-Voetbaldag. Speciale dank gaat uit naar medeorganisator en Maatschappelijk Partner Menzis.

Video ADO TV

 

Fotoserie

Foto’s: Arnaud Roelofsz Fotografie