Aanstaande maandag mag ADO Den Haag eindelijk weer aan de bak nadat het drieënhalve week geen duel heeft kunnen spelen. De Haagse formatie hervat de competitie met een duel tegen Jong Ajax dat maandag om 20.00 uur zal worden afgetrapt op Sportpark De Toekomst. Aanvoerder Boy Kemper heeft zin om eindelijk weer wedstrijden te mogen spelen na een vrij lange periode zonder in actie te zijn gekomen. “Ik voel me fit en ik denk dat de groep er goed op staat. We hebben al een tijdje geen wedstrijden gespeeld, maar we waren ook goed uit de winterstop gekomen dus dat moeten we nu weer doen.”

Tegen Jong Ajax zal er een ander gezicht als eindverantwoordelijke langs de lijn staan. Afgelopen maandag werd namelijk bekend dat Giovanni Franken de taken van Ruud Brood per direct tot het einde van het seizoen overneemt. Het afgelopen seizoen was hij assistent onder Ruud Brood waardoor de spelersgroep hem al een tijdje kent. “Voor ons verandert er niet heel veel, aangezien Giovanni ook al trainingen deed. Ik verwacht ook niet dat er veel aan ons spel zal veranderen, want we deden het al vrij goed. Ik denk dat hij ook goed in de groep ligt dus dat zal het probleem niet zijn”, verklaart Kemper.

Zoals gezegd is het een onrustige periode geweest voor ADO Den Haag. Ondanks dat heeft de spelersgroep zich daar niet te veel door laten leiden volgens Kemper. “Als aanvoerder probeer je natuurlijk de rust te bewaren en ervoor te zorgen dat iedereen gefocust op het voetbal blijft en ik denk dat we dat dit seizoen ook zeker gedaan hebben. Dat moeten we vanaf nu weer gaan doen en maandag staat een belangrijke wedstrijd op het programma dus de knop moet weer om.”

Uit statistieken blijkt dat Boy Kemper van alle verdedigers in de Keuken Kampioen Divisie tot nu toe de meeste kansen uit open spel heeft gecreëerd. “Dat soort statistieken zijn natuurlijk altijd leuk. We spelen dit jaar ook veel aanvallend voetbal en dat ligt mij ook wel. Ik heb de drive en het loopvermogen om veel voor en achter te zijn en vind het lekker om aan te vallen.” De tandem met Ricardo Kishna loopt dan ook lekker volgens hemzelf. “Het is heerlijk om iemand voor je te hebben zoals hij, want daar kun je goed mee combineren. Daardoor kun je sneller naar voren en word je meer betrokken bij het aanvallende spel.”

Bekijk hieronder het gehele interview van ADO TV met Boy Kemper in aanloop naar de wedstrijd Jong Ajax – ADO Den Haag.