Het was weer een bewogen week voor ADO Den Haag. Een week geleden kwam het nieuws naar buiten dat het WHOA-akkoord door de rechtbank was goedgekeurd waardoor de aandelen aan de nieuwe aandeelhouder kunnen worden overgedragen. Na het nieuws van vrijdag werd drie dagen later bekend dat Giovanni Franken de taken per direct overneemt van Ruud Brood tot het einde van het seizoen. Vandaag stond Giovanni Franken daarom voor de camera van ADO TV voor een eerste reactie.

“Het was een intense week en een achtbaan van emoties. Het is natuurlijk nooit leuk als een collega met zulk nieuws geconfronteerd wordt. Aan de andere kant is het voor mij persoonlijk goed dat ik als eindverantwoordelijke door mag.” Nadat Franken het aanbod van de directie kreeg nam hij direct contact op met Brood. “Hij stond er achter dat ik de taken op me ging nemen en daar ben ik hem ook dankbaar voor. Ook voor het feit dat hij mij het afgelopen seizoen de kans heeft gegeven om me te ontwikkelen.”

Het is nog even de vraag of ADO Den Haag toestemming krijgt om met Franken als hoofdtrainer tot het einde van het seizoen door te gaan. Aangezien de 42-jarige coach nog niet beschikt over een UEFA Pro-diploma moet de licentiecommissie van de KNVB bepalen of Franken dispensatie krijgt. “Dit ligt op dit moment bij de KNVB en daar is nog geen nieuws over. De automatische dispensatie van een maand is in ieder geval ingegaan. Natuurlijk hoop ik dat ik het seizoen kan afmaken en dat wachten we af. Elke dag dat ik hier kan zijn ben ik er ook gewoon.”

Naar eigen zeggen voelt het vertrouwd om nu hoofdtrainer te zijn, ondanks dat hij voor dit seizoen werd aangesteld als assistent-trainer van ADO Den Haag. “Feit is dat ik al elf jaar hoofdtrainer ben bij verschillende clubs. Hoofdtrainer is mijn tweede natuur.” Dat de geboren Rotterdammer dit seizoen al eens als eindverantwoordelijke bij afwezigheid van Brood op de bank zat was voor hem dan ook niet wennen. “Het was eerder andersom, dat ik moest wennen aan het assistentschap. Dat duel tegen Gemert voelde dan ook als vertrouwd.”

De ex-trainer van onder andere Aruba en RVVH Ridderkerk kan meteen aan de bak. Er staan maar liefst zes wedstrijden in de aankomende drie weken op het programma. “Het klopt dat wij een zwaar programma hebben, maar we pakken het wedstrijd voor wedstrijd aan. Dat doen we het hele seizoen al. We gaan knokken en kijken wat er uiteindelijk uitkomt.”

Bekijk hieronder het gehele interview van ADO TV met Giovanni Franken.