Afgelopen zondag pakte ADO Den Haag de draad weer op na puntverlies thuis tegen De Graafschap. In en tegen Den Bosch werd de volle buit gepakt door een nipte 0-1 overwinning door een treffer van Thomas Verheydt. Om de stijgende lijn voort te zetten moet er vrijdagavond worden afgerekend met MVV Maastricht, de ploeg die vorige week een zeperd (0-5) om de oren kreeg in een thuisduel met VVV-Venlo. In deze Alles Over kom je wat leuke statistieken en feiten rondom dit duel tegen, bijvoorbeeld over clubtopscorer Verheydt, tevens ex-speler van opponent MVV.

Feiten en weetjes

  • Beste uit de laatste zes: ADO Den Haag won vier van de laatste zes Eerste Divisie-ontmoetingen met MVV (V2), eerder dit seizoen won de ploeg van Ruud Brood met 2-6 in De Geusselt.
  • Kampioen goals uit voorzetten: ADO Den Haag scoorde dit Keuken Kampioen Divisie-seizoen vaker uit een voorzet dan iedere andere ploeg (14), vijf van de laatste acht competitietreffers op deze manier werden door Thomas Verheydt gemaakt.
  • Doelpunten tegen: MVV kreeg in de eerste 25 competitieduels van dit seizoen vijftig goals tegen, de Maastrichtenaren incasseerden alleen in 2003/04 (62), 2014/15 (55) en 2020/21 (52) meer dan vijftig treffers in de eerste 26 wedstrijden van een Eerste Divisie-jaargang.
  • Ook verdedigend belangrijk: Van alle aanvallers maakten alleen Robert Mühren (38), Thijs Dallinga (26) en Stijn Meijer (24) dit seizoen meer uitverdedigende acties dan Thomas Verheydt (22).
  • 1905: Spits en clubtopscorer Thomas Verheydt heeft dit seizoen precies 1905 minuten gemaakt in de Keuken Kampioen Divisie. 1905 is toevalligerwijs ook het jaartal dat ADO Den Haag is opgericht, als dat geen toeval is…
  • Lekker doelsaldo: Na FC Volendam (56) is er geen club die zo vaak het net wist te vinden dit seizoen als ADO Den Haag (54). Daarnaast hebben de Hagenaars ook het één na beste doelsaldo van de Keuken Kampioen Divisie.

Weer beperkt publiek toegestaan

De maatregelen die het kabinet op 25 januari aankondigde zijn nog steeds van kracht. Dat betekent voor het Betaald Voetbal dat het nog steeds maximaal 1/3 van de stadioncapaciteit kan benutten. Daarmee hebben enkel Passe Partout, Seizoenkaarthouders en zakelijke relaties van ADO Den Haag vrijdag toegang hebben tot het Cars Jeans Stadion. Het coronatoegangsbewijs, het afstand houden en het dragen van een mondkapje zijn vereiste voor stadionbezoek. ADO Den Haag zou graag zien dat het stadion zo snel mogelijk weer een plek is waar iedereen zonder beperkende maatregelen kan samenkomen. Wij hopen dat er snel verdere versoepeling van de maatregelen volgen. Voor de fans die het duel niet in het Cars Jeans Stadion kunnen bekijken, zal ADO Den Haag – MVV Maastricht worden uitgezonden op ESPN 3.

Fanstore geopend

Aankomende vrijdag is de Fanstore natuurlijk ook geopend om je fanartikelen te kunnen scoren. Vanaf 12:00 uur zal de Fanstore haar deuren openen. Naast de fysieke Fanstore hebben we ook een vernieuwde online Fanstore. Klik hier om deze te bekijken. Een hele fijne wedstrijd gewenst alvast!

Bekijk hier het online programmaboekje voor ADO Den Haag - MVV Maastricht