Morgenavond treedt ADO Den Haag in speelronde 26 van de Keuken Kampioen Divisie aan tegen MVV Maastricht. In eigen Cars Jeans Stadion wordt er om 20.00 uur afgetrapt voor het duel tussen de nummer vier en zeventien op de ranglijst. Na de vorige thuiswedstrijd waarin ADO Den Haag de punten moest delen met De Graafschap wil de ploeg van trainer Ruud Brood de fans en zichzelf weer belonen met drie punten. Amar Catic, één van de spelers die dit seizoen al vaak direct bij doelpunten betrokken was stond voor de camera bij ADO TV. “Ik ben blij dat ik weer speel en dat we het laatste duel hebben gewonnen geeft een goed gevoel.”

Tot op heden is Amar Catic bij twaalf doelpunten in de competitie betrokken. Welgeteld heeft de geboren Tilburger vier doelpunten en acht assists op zijn naam staan. Zelf is hij tijdens wedstrijden niet erg bezig met dit soort statistieken en wil hij het team zo goed mogelijk helpen. “Maar buiten de wedstrijden ben ik er wel van op de hoogte. Verder kijk ik ook mijn eigen momenten in de wedstrijden terug.”

ADO Den Haag treft een MVV in niet al te goede vorm. Vorige week werd de formatie van coach Wels met maar liefst 0-5 aan de kant gezet in eigen huis tegen VVV-Venlo. Daarnaast wist de ploeg na 19 november niet meer te winnen. Het moge duidelijk zijn dat ADO Den Haag de favoriet is. Catic: “We mogen ze niet onderschatten. Zij willen zich na het vorige duel natuurlijk herstellen dus ik verwacht dat ze volle bak gaan tegen ons. Wij moeten de drie punten thuis houden.”

Om te winnen moet je natuurlijk wel doelpunten maken. En waar dat erg gemakkelijk ging voor de winterstop, wist ADO Den Haag in de duels tegen Roda JC en De Graafschap niet tot scoren te komen. Afgelopen zondag waren de Hagenaars ook 'slechts' één keer trefzeker. “We krijgen genoeg kansen, maar het is vooral belangrijk dat we ze gaan afmaken.” In tegenstelling tot veel andere wedstrijden dit seizoen kunnen doelpunten nu wel samen met de fans worden gevierd en kan de spelersgroep weer rekenen op de fysieke steun van het publiek in het stadion. Een belangrijk gegeven voor Amar. “Het is heel fijn dat er weer supporters aanwezig zijn. Voor mij maakt het wel degelijk verschil met of zonder.”

Bekijk hieronder het gehele interview van ADO TV met Amar Catic in aanloop naar de wedstrijd ADO Den Haag – MVV Maastricht.