Het vijfjarig lustrumfeest van voetbalclub sv Leidschenveen kreeg op woensdagmiddag 27 september een wel heel feestelijk staartje. Bijna honderd jeugdleden deden mee aan een bijzonder geslaagde voetbalclinic van ADO Den Haag.

Een een-tweetje maken met Danny Bakker, de multifunctionele speler van ADO Den Haag? Een mooie aanval opzetten met ADO-buitenspeler Melvyn Lorenzen? Deze droom werd voor bijna honderd jeugdleden van sv Leidschenveen werkelijkheid op woensdagmiddag 27 september. ADO Den Haag verzorgde die dag een echte voetbalclinic op sportpark De Dijken in Leidschenveen.

Al vijf jaar lang is sv Leidschenveen een sportclub waar plezier en prestatie hand in hand gaan. De club maakte dit lustrum voor de jongens en meiden van de JO11 en JO10 extra feestelijk door ze uit te nodigen voor de ADO-clinic. Onder een gouden nazomerzon zaten de kinderen gespannen te wachten op wat komen ging. Ze kregen een onvergetelijke middag voorgeschoteld, met veel leerzame voetbalspellen zoals gatenschieten. Alle kinderen kregen een stralende lach bij het partijspel vier tegen vier, waarbij de beide teams werden versterkt met Danny Bakker en Melvyn Lorenzen. Dribbels, afstandschoten, akka’s, panna’s: alle voetbalskills kwamen in de fanatieke voetbalpotjes voorbij. Iedereen probeerde indruk te maken op de ADO-profs.

Met een diploma, een handtekeningenkaart en vooral een onuitwisbare herinnering konden de kinderen vervolgens moe maar voldaan naar huis. Een mooie samenwerking tussen grote buur ADO Den Haag en kleine buur sv Leidschenveen!

Verslag: SV Leidschenveen