Op woensdag 24 november vond de laatste training van de ADO Den Haag Footcamp plaats. Maar liefst dertig deelnemers sloten deze 10-delige trainingscyclus af. Na deelname aan hun laatste training ontvingen zij een eigen gepersonaliseerde profielfoto.

De ADO Den Haag Footcamp is één van de drie vitaliteitstrajecten. Tijdens deze trainingen staan voetbal en bootcamp centraal om deelnemers hun kracht, snelheid, uithoudingsvermogen, stabiliteit en flexibiliteit te verbeteren. De trainingen van de Footcamp zijn zo ingericht dat iedereen op zijn eigen niveau kan deelnemen. Elke training is opgebouwd uit een warming-up, spelonderdeel en een partijvorm, waarbij het ASM-Model als leidraad wordt gebruikt voor de oefeningen.

Ditmaal werd de ADO Den Haag Footcamp georganiseerd op het Sportpark Prinses Irene in Rijswijk. In september waren we gestart met 34 deelnemers. Deze deelnemers ontvingen een trainingstenue van ADO Den Haag en gingen intensief aan de slag tijdens de gegeven trainingen. Als snel merkten de deelnemers dat zij zich fitter voelden en ook een verbetering ervoeren in hun mentale gezondheid.

De wedstrijdvormen in teams werd steeds populairder, omdat het winnende team met een groepsfoto werd gedeeld op de socials. De verliezers moesten zich vervolgens waarmaken aan de Battle Rope Challenge, die zij in het vervolg van het traject steeds beter onder de knie kregen.
Tijdens de afsluiting van het traject gaf bijna de gehele groep aan zich weer aan te melden voor een volgend traject om verder te werken aan hun vitaliteit. Een prachtig resultaat!

Op woensdag 26 januari gaat het tweede traject van seizoen 2021-22 van de ADO Den Haag Footcamp van start. Binnenkort start ADO Den Haag in de Maatschappij de wervingscampagne via de kanalen van ADO Den Haag en ADO Den Haag in de Maatschappij. Houd de mediakanalen dus goed in de gaten!
Voor een volgend traject zullen de restricties rondom het coronavirus door de organisatie strikt in acht worden genomen.