Maatschappelijk

Op maandag 4 oktober werden 50 deelnemers van ‘Leven als een ADO-Prof!’ ontvangen in het Cars Jeans Stadion om hun contract te ondertekenen. De deelnemers vertegenwoordigen SV Erasmus, HVV Laakkwartier en Leergeld Den Haag. Nadat zij een handtekening hadden gezet onder hun eerste contract kregen de deelnemers en ouders/begeleiders een rondleiding door het stadion.

Om 17.00 uur mochten de deelnemers van de Onder 10 teams van SV Erasmus het spits afbijten. De spelers werden ontvangen in de Perskamer. Iedere aanwezige speler ontving een ‘Leven als een ADO-Prof!’ goodiebag met trainingssetje en opdrachtenboek. Eerst werd kort het seizoen van ‘Leven als een ADO-Prof!’ gepresenteerd. Na de presentatie kwamen de spelers in drietallen naar voren om hun handtekening te zetten, maar niet voordat de spelers enkele vragen van hoofdtrainer Ronald en zijn assistent Alf hadden beantwoord.

Een half uur later was het de beurt aan de Onder 13 van HVV Laakkwartier. Deze vereniging was goed vertegenwoordigd met ouders en begeleiders die deze mooie bijeenkomst maar al te graag bijwoonden. De 14-koppige selectie ging breed lachend op de foto met het contract en shirt in de hand. Vervolgens kregen zij een rondleiding door het Cars Jeans Stadion én mochten zelfs even ruiken aan het veld.

Ten slotte waren het de deelnemers van Leergeld Den Haag die werden verwelkomd in de perskamer. Deze ‘speciale’ samenwerking was in de ochtend al ter sprake gekomen tijdens de uitzending van Den Haag FM (uitzending, vanaf minuut 40) en deze uitzending van Haags Bakkie bleek een stimulans voor de opkomst. Ouders, verzorgers, vrienden en andere familieleden van de deelnemers kwamen naar het stadion om de contractondertekening bij te wonen. De uiteindelijk meer dan 70 aanwezigen zagen hoe alle deelnemers het spannend vonden maar genoten van de contractondertekening en rondleiding. Vervolgens werden ze ook nog verrast door Charlie Ortega (Directeur Leergeld Den Haag), die alle deelnemers een extra goodiepakket gaf met schoolspullen. Het werd een dag om nooit meer te vergeten!

ADO Den Haag in de Maatschappij dankt de jeugdafdelingen van SV Erasmus en HVV Laakkwartier én de medewerkers van Leergeld Den Haag en Kans Jongeren voor het ondersteunen van deze activiteit.