Project van het seizoen: OldStars

OldStars is een maatschappelijk project dat is opgezet door de Eredivisie in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds, de VriendenLoterij en stichting Meer dan Voetbal. Het project richt zich op 60-plussers die graag nog een balletje willen trappen bij hun favoriete club. Uiteraard in een aangepaste spelvorm: ‘Walking Football’. Doel van het project is 60-plussers bewust maken van een gezonde leefstijl en het sociale contact tussen ouderen te bevorderen.
In oktober 2013 startte het project OldStars bij PSV, RKC en ADO Den Haag. In 2021 spreken we van ca. 300 BVO’s en amateurverenigingen in Nederland waar een walking football team traint.

Bij ADO Den Haag traint er wekelijks (donderdag om 10 uur) een groep van 30 deelnemers onder leiding van een ADO Den Haag trainer bij HVV Laakkwartier. Naast het in beweging brengen van ouderen middels warming-up, baloefeningen en een onderlinge wedstrijd, is het sociale aspect een belangrijk onderdeel. Het weer ontmoeten van anderen, samen activiteiten uitvoeren en bijkletsen over ADO Den Haag is cruciaal in het project. In de afgelopen acht jaar is er een hechte band ontstaan in de groep en wordt lief en leed met elkaar gedeeld!
Naast de wekelijkse trainingen worden er ook landelijke toernooien georganiseerd met andere BVO’s en met lokale verenigingen. Het eerste OldStars toernooi werd door één van de teams van ADO Den Haag gewonnen en daarmee werd ADO Den Haag de eerste landskampioen OldStars!

Van de eerste 12 deelnemers in 2013 zijn nog steeds zeven spelers actief bij de ADO Den Haag OldStars. Oud ADO-speler Jacques Smit, onlangs 80 jaar geworden, trapt ook al jaren een balletje mee! Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website of gewoon een keer langskomen bij HVV Laakkwartier.
Naast de talrijke toernooien is er de afgelopen jaren invulling gegeven aan vele walking football demonstraties, clinics, en informatiebijeenkomsten. ADO Den Haag in de Maatschappij probeert voortdurend ouderen te stimuleren om in beweging te komen en nieuwe walking football groepen op te starten, zoals eerder in Scheveningen en de Schilderswijk is gebeurd.

Een-tweetje met de samenleving

collage een tweetje 2013 14 web

ADO-spelers 2013-14

collage 2013 14 web