Woensdag 2 juni bracht een groep kinderen van Centrum Bokkefort zonnebloemen en brieven langs bij woonzorgcentra Nieuw Berkendael en Gelderhof in Houtwijk. Deze actie hadden ze zelf bedacht tijdens een project van Stichting Move, onderdeel van het project ADO Den Haag voor Iedereen.

Het Move-project van 2 middagen werd begeleid door studenten Pawan en Lukas. Op de eerste middag vertelden zij over hun studentenleven. “Woon jij echt met 25 mensen in één huis?!”, reageerden de kinderen verbaasd op het verhaal van Lukas. Daarna gingen ze zelf aan de slag met het ontdekken van hun talenten en met het verkennen van de wijk: wat vinden buurtbewoners eigenlijk van de wijk? Wat zouden we kunnen verbeteren in onze wijk?

Uit de wijkverkenning kwamen een aantal ideeën voor acties in de wijk. Sportleider Mustapha van Streetsport spoorde de kinderen aan om hierbij wat verder te kijken dan de eigen leefwereld. Uiteindelijk bleek het rondbrengen van bloemen en brieven het meest populair.

Tijdens de tweede middag gingen de kinderen hier direct mee aan de slag! De kinderen schreven een bemoedigende boodschap op maar liefst 140 brieven en trokken daarna enthousiast naar de woonzorgcentra.
In woonlocatie Gelderhof wonen mensen met niet-aangeboren hersenletsel of een lichamelijke beperking. WZH Nieuw Berkendael is gespecialiseerd in revalidatie en wonen voor mensen met een beschadiging aan de hersenen, waardoor bewustzijnsstoornissen of NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel) is ontstaan. Op beide locaties werden de bloemen en brieven met blijdschap ontvangen. "Wat lief van jullie”, klonk het meerdere keren.

Nadat ze alle aanwezige bewoners een zonnebloem en brief hadden gegeven, keerden de kinderen terug naar Centrum Bokkefort. Hier gaven ze elkaar complimenten over de actie, kregen ze een diploma van de studenten en een gesigneerde bal van ADO Den Haag. Al met al een geslaagde actie!