De ADO Den HaaG-Storks zijn het afgelopen seizoen al door verschillende weergoden getest én ook afgelopen zondag was dit niet anders. Na de hittegolf in juni, de stromende regen van september en de windkracht van november was het nu een ijskoude januaridag die het team op de proef stelde. Met een gevoelstemperatuur van -6 °C werden de spelers ontvangen door hoofdtrainer Ronald Samson bij de ADO Den Haag Jeugdopleiding in het Zuiderpark. Toch zorgde de hoofdsponsor voor een warme verrassing! 

De spelers verzamelden om 10:00 op de Aftrap voor hun eerste training van het nieuwe jaar. Ze zagen er, ondanks de winterstop, zeer fit uit. Met het oog op de start van de Bijzondere Eredivisie was de gedrevenheid van de gezichten af te lezen. Na het openingswoord waarin de doelstellingen voor dit nieuwe jaar werden benoemd, gingen de G-Storks direct aan de slag met de bal. Eerst een dribbeloefening en vervolgens een intensieve pass oefening.

De spelers en speelsters waren zeer gefocust aan het trainen toen ze plots werden gestoord door de hoofdsponsor die een aangename verrassing had. PLYRS is sinds dit seizoen de hoofdsponsor van de ADO Den HaaG-Storks én gaf aan dit team een primeur: Zij ontvingen namelijk als eerste de nieuw ontwikkelde voetballen van PLYRS. Deze prachtig bedrukte ballen werden onder luid applaus ontvangen door de spelers én na het fotomoment konden zij deze gaan testen in een afwerkvorm.

31 01 2021 g storks plyrs aftrap 023

Wel heel toevallig dat het eerste schot gelijk in de rechterkruising belandde. De toon was gezet voor de afwerkvorm en dit zorgde ervoor dat de trainer zijn best moest doen om het aantal gescoorde doelpunten bij te houden. Natuurlijk was daar ook keeper Max, die met enkele prachtige reddingen, de score zo laag mogelijk probeerde te houden.

Na een uur intensief getraind te hebben, sloten de G-Storks af met een partijvorm. Eén ploeg maakte optimaal gebruik van het overtal in balbezit, en David nam verschillende goals voor zijn rekening. Na enkele minuten tijdens de partijvorm staakte Sjouk de training. Niet vanwege een blessure, maar vanwege een interview dat binnenkort terug te lezen is op de website van ADO Den Haag in de Maatschappij! De partij die volgde was veel spannender, maar uiteindelijk trok de ploeg van onder andere David, Jessy en Jasper aan het langste eind! 

ADO Den Haag in de Maatschappij is zeer content met PLYRS als sponsor van de ADO Den HaaG-Storks. Deze voorloper in ecologische en duurzame sportkleding en -materialen is bezig om binnen- en buitenland te veroveren met hun producten. Meer weten? Ga naar https://www.ballplyrs.com/.