Op woensdag 17 juni werd het seizoen 2019-20 van de VO Voetbal League afgesloten. Dit gebeurde op De Aftrap, het jeugdcomplex van ADO Den Haag.  Bij deze afsluiting werden de All Stars spelers van de VO Voetbal League uitgenodigd voor een veldtraining. De training stond onder leiding van ‘Maatschappelijk Trainer’ Kees Brouwers.

De ADO Den Haag VO Voetbal League is een zaalvoetbalcompetitie onder middelbare scholen in Den Haag die strijden in drie poules (MO17, JO14 & JO16). Naast de punten voor winnen, verliezen en remises zijn de meeste punten te verdienen door sportiviteit. Verschillende spelers lieten naast hun kwaliteit op het veld ook zien dat zij een voorbeeld waren op het gebied van sportiviteit en respect, zowel binnen als buiten het veld.
Deze spelers werden uitgekozen als ‘Speler van de Week’ en mochten voor de All Stars uitkomen tijden het landelijke sportevenement Olympic Moves. Helaas werd dit grote evenement door de maatregelen omtrent het COVID-19 virus geannuleerd. Om deze All Stars toch te belonen, organiseerde ADO Den Haag een veldtraining op het voetbalcomplex van de jeugdopleiding.

De weersvoorspellingen gaven een negatief beeld, maar om 16 uur stonden er tien All Stars in de volle zon op het hoofdveld van de jeugdopleiding. Na een verwelkoming van de trainer en organisatie van de VO Voetbal League was het tijd om aan de slag te gaan. In de warming-up werd, in verschillende oefeningen, het voetenwerk van de spelers getest. Vervolgens werd er in de tweede fase een positiespel gespeeld. Af en toe werd het spel stil gelegd om de spelers handvaten mee te geven voor deze oefening. Na het positiespel was het tijd voor een korte afwerkvorm. Hierin lieten de All Stars zien over de nodige kwaliteit de beschikken, want de eveneens goede keeper moest meerdere malen de bal uit het net halen.

Na 45 minuten van intensief trainen was het tijd voor de partijvorm. Deze vorm werd op hoog tempo gespeeld, waarin spelers mooie acties en combinaties afwisselden. Na één uur trainen zat de training erop. De spelers gingen samen op de groepsfoto en kregen de nodige complimenten over hun afgewerkte training. De spelers gaven aan hun titel als ‘Speler van de Week’ óók volgend seizoen weer te verdedigen in het vijfde jaar van de ADO Den Haag VO Voetbal League!