Vier ADO Den Haag spelers gingen maandag 20 november op bezoek bij Openbare Dalton Basisschool de Tandem uit Leidschendam. Dit in het kader van het project 'De Held'. Aaron Meijers, Erik Falkenburg, Bjørn Maars Johnsen en Robert Zwinkels spraken met groep 6 en groep 7 over pesten, racisme, discriminatie en zinloos geweld.

Tijdens de les werd er aan de hand van drie filmpjes besproken wat ADO Den Haag van pesten vindt. Met voorbeelden werd door de spelers duidelijk gemaakt wat het verschil is tussen pesten en plagen. Want ook in de kleedkamer van ADO Den Haag wordt wel eens geplaagd. ''Wij hebben wel eens een speler die veel plaagt, ook teruggepakt door te plagen. Ik heb toen zijn schoenen in water gelegd en daarna in de vriezer gezet. Gelukkig kon de speler daar ook om lachen'', aldus Robert Zwinkels.

Ook Bjørn​ Maars Johnsen heeft wel eens met pesten te maken gehad. ''Als ik een penalty mis, dan lacht heel het stadion mij uit. Dat is echt niet leuk en ik kan dan wel door de grond zakken'', aldus Bjørn​. Om te voorkomen dat de leerlingen ooit nog gaan pesten, kregen zij een ADO Den Haag anti-pest contract. Dit contract is getekend door de spelers en de leerling, waarin staat dat hij of zij zijn of haar best doet om nooit meer te pesten.

Aaron Meijers wordt door zijn voetbalcollega's wel eens geplaagd over zijn eigen doelpunt tegen NEC in de  eerste minuut, maar Aaron zet daar gelukkig weer de 'FIFA-goal' tegen Feyenoord tegenover! 

Na afloop van de les was er nog ruimte voor plezier. Zo werden de spelers onderworpen aan een vragenvuur, waarin de spelers de oren van het hoofd werd gevraagd. Ook ontvingen de leerlingen een gesigneerd t-shirt en werd er een selfiesessie gedaan. En tot slot, het hoogtepunt van de middag, mochten de leerlingen samen met de spelers voetballen in de gymzaal!

Al met al een leerzame dag voor zowel de spelers als de leerlingen van Basisschool De Tandem. Eén ding is zeker, op Basisschool De Tandem gaat men bewuster om met pesten en discriminatie!