Op woensdagmiddag 9 september sloeg Storky zijn vleugels uit en ging langs bij bibliotheek ‘aan de vliet’ in Rijswijk. In het kader van de week van de alfabetisering werd er daar voorgelezen aan jonge lezers. In de week van alfabetisering wordt er extra aandacht besteed aan taal en geletterdheid.

De aanwezige kinderen werden voorgelezen uit een kinderboek dat een verhaal vertelde over sportiviteit en samenspel. Aandachtig zaten alle kinderen om de Haagse mascotte heen te luisteren. Storky was niet de enige bijzondere gast, ook wethouder Nicole Dierdorp, kwam luisteren. Ook zij benadrukte hoe belangrijk zij lezen en schrijven vindt.

De week van alfabetisering is van 8 tot en met 13 september. Tijdens deze week wordt het belang van geletterdheid benadrukt. Er wordt aandacht voor gevraagd door middel van verschillende activiteiten door heel Nederland heen, die stuk voor stuk aandacht vragen voor lezen en schrijven. De stichting Lezen & Schrijven is een partner van ADO Den Haag in de Maatschappij. Ook wordt de Nationale Alfabetiseringsprijs uitgereikt voor personen of organisaties die zich in het bijzonder inzetten voor een geletterde samenleving.