Met je mede-supporters aan de slag om een vertaalslag te maken om jouw gezonde leefstijl positief te beïnvloeden. Dat is waar de deelnemers van ADO-fit sinds maart mee aan de slag waren gegaan. Afgelopen maandag stond de laatste bijeenkomst van dit 12-delige traject op het programma. Veertien deelnemers haalden de eindstreep in het stadion van ADO Den Haag waar zij hun certificaat in ontvangst namen.

Naar mate de klok dichter naar 18 uur tikte, kwamen de ADO-fit deelnemers toch ietwat gespannen het stadion binnen. Vandaag stond in het teken van de eindmeting waar de deelnemers maandenlang naar toe hadden gewerkt door meer te bewegen en gezonder te eten. Bij binnenkomst werden ze hartelijk welkom geheten door Randy Rijke, de vitaliteitsexpert, die de deelnemers gedurende het traject intensief had begeleid. Vol zelfvertrouwen opende hij de bijeenkomst.

Het was de hoogste tijd om gezamenlijk een teamfoto te maken. De regen had plaats gemaakt voor een mooi zonnetje, zodat het net ingezaaide veld van het stadion er mooi bijlag. Om de resultaten positief te beïnvloeden verzorgde Randy nog één keer een work-out op de tribunes. Vervolgens gingen de spelers de kleedkamers in voor hun eindmeting. Hier werd hun gewicht, buikomvang, knijpkracht en bloeddruk gemeten. Doordat de handschriften van diegenen die de resultaten opschreven amper leesbaar waren, bleef het tot het einde spannend.

In de perskamer werden de supporters dan eindelijk verlost van hun spanning. De veertien deelnemers hebben gezamenlijk een prachtig resultaat geboekt. Door elkaar te blijven motiveren tijdens workshops, trainingen en in de WhatsApp groep, is het gelukt om gezamenlijk 44,5 kilo af te vallen en 58 centimeter buikomvang te verliezen. Met deze klinkende cijfers ondertekenden de deelnemers hun individuele certificaat voordat zij voor een laatste maal gezamenlijk op de foto gingen.

Gedurende het traject ADO-fit zijn de deelnemers gemiddeld 3,2 kilo afgevallen en hebben zij 4,1 centimeter aan buikomvang verloren. Het aantal deelnemers met een hoge bloeddruk is zichtbaar afgenomen en 90% van de deelnemers heeft een betere krachtmeting afgelegd dan bij de start. Tot slot is de totale BMI met 14 afgenomen ten opzichte van de eerste meting.