Voor de All Stars van de ADO Den Haag VO Voetbal League was het afgelopen zondag 12 juni 2022 een speciale dag. De aanwezige spelers en speelsters waren de afgelopen speelrondes in Sportcampus Zuiderpark uitgekozen als ‘spe(e)l(st)er van de week’ op basis van voetbalprestaties en gedrag rondom de zaalvoetbalwedstrijden. Als beloning kregen ze de unieke kans om een dag het leven van een ADO-Prof te ervaren op de jeugdopleiding van ADO Den Haag.

De beste plek voor deze All Star dag is dan natuurlijk ‘de Aftrap’, het mooie Jeugdcomplex van ADO Den Haag. De zeven spelers en speelster van de week (2 personen waren helaas verhinderd), van zes verschillende scholen, verzamelden in de trainerskamer. Na een korte rondleiding op het complex werden de deelnemers naar de kleedkamers verwezen. Hier lag voor elke deelnemer een ADO Den Haag tenue klaar. Dit betekende dat er iets actiefs op de planning zou staan. Het was tijd voor de eerste activiteit van de dag en dat was er niet zomaar één!

De eerste activiteit was namelijk een krachttraining onder leiding van Dominique Ebben. Dominique is al een aantal jaren krachttrainer bij de jeugdopleiding. Dominique vertelde de deelnemers eerst over bepaalde spiergroepen en oefeningen die nuttig zijn voor een voetballer. Hierna werd er keihard gewerkt aan explosiviteit en stabiliteit. Drie rondes van ieder vijf minuten zorgden voor het nodige zweet op de voorhoofden. Na afloop zei Dominique dan ook “Jullie hebben nu de training doorlopen zoals de spelers uit onze jeugd ze ook volgen. Dat is inderdaad erg zwaar maar nu heb je de ultieme beleving van een krachttraining gehad en ook gevoeld”.

Hierna kregen de deelnemers de welverdiende rust. Bij de lunch in de trainerskamer werd er samen teruggeblikt op het seizoen bij de eigen clubs en leerde iedereen elkaar beter kennen. Na de nodige brandstoffen te hebben aangevuld, was het tijd voor de workshop ‘Sportpsychologie’ onder leiding van Thijs Rentier. Thijs is werkzaam als sportpsycholoog bij de jeugdopleiding en weet als geen ander hoe belangrijk een gezonde mindset is voor sporters. De deelnemers leerden over spanning bij voetballers en over het omgaan met fouten. Thijs Rentier: “Een fout is geen eindpunt maar iets dat je kan meenemen in je ontwikkeling.

Vervolgens was het tijd voor de laatste activiteit van de dag. Er stond een veldtraining op het programma. Deze training werd gegeven door Oud-prof Yuri Cornelisse. Yuri heeft zelf drie jaar bij ADO Den Haag gevoetbald en heeft meer dan 10 jaar voetbalervaring op het hoogste niveau. Na een aantal effectieve techniekvormen kregen de deelnemers de kans om schoten te lossen op het doel. Aysu van Hofstad Mavo Havo meiden hield zich knap staande tegen alle jongens en scoorde een aantal keren prachtig! Hierna volgde een partijspel waarin Yuri zelf ook meespeelde.
Met de groepsfoto kwam het jaarlijkse All Star event voor de spelers en speelster van de week van de ADO Den Haag VO Voetbal League 2022 tot een eind.

ADO Den Haag in de Maatschappij wil graag alle deelnemers bedanken voor de deelname, en Dominique, Thijs en Yuri voor het delen van hun expertise, tijd en energie die zij in de ADO-Profdag hebben gestoken. ADO Den Haag in de Maatschappij kijkt terug op een leuke en leerzame dag waarbij de deelnemers een unieke ervaring hebben opgedaan!