Naoufal, 7 jaar oud en wonend in Gouda, is een echte voetbalfanaat. Het liefst zou hij de hele dag voetballen en deels doet hij dit op de velden van zijn club GC&FC Olympia, één van de oudste voetbalclubs van Nederland. Naoufal is ernstig ziek, heeft een zware behandeling achter de rug en Make-A-Wish Nederland vroeg ADO Den Haag om samen een wens van Naoufal te vervullen. En zijn allergrootste wens was voor één dag een profvoetballer zijn!

Op vrijdag 22 april was de grote dag. Om te beginnen werd Naoufal opgepikt in een meterslange limousine waarop zijn naam in grote letters gedrukt stond. De bestemming? Het Cars Jeans Stadion van ADO Den Haag! De nieuwe aanwinst van ADO Den Haag werd met open armen ontvangen en hij kreeg meteen al een indrukwekkende chocoladetaart voorgeschoteld met de kleuren en het logo van de club erop.

Na het smullen van de taart was het moment waar vele jonge voetballers van dromen: het ondertekenen van een profcontract als voetballer. In de perskamer van de club werd het contract ondertekend in het bijzijn van zijn vader als zaakwaarnemer, en mocht Naoufal zijn nieuwe shirt aantrekken met nummer 7 en zijn naam! Er was ook nog tijd om de pers te woord te staan. Na deze formele activiteit werd het tijd voor ADO Den Haag’s meest recente aanwinst om zijn nieuwe thuis te verkennen. Hiertoe behoorden een kijkje in zijn nieuwe kleedkamer, foto’s nemen naast het veld en een bezoek aan de maatschappelijke skylounge.

Ondanks dat deze activiteiten heel erg leuk waren voor Naoufal, was het niets in vergelijking met wat er nog op het programma stond: een training van het eerste elftal van ADO Den Haag meemaken! Naoufal keek met een kritische blik hoe de spelers presteerden op het trainingsveld en kon het niet laten om zelf ook een balletje te trappen. Na afloop van de training leerde Naoufal een truc van Ricardo Kishna en stond Hugo Wentges bij het voetballen in de goal. Daarna gingen ze samen op de foto en kwam spits Thomas Verheijdt ook even langs voor een foto met Naoufal.
Het was ook persdag en ADO-TV liet niet de kans voorbijgaan om Naoufal over zijn ervaringen bij ADO Den Haag te interviewen. Het washok van materiaalman Rob Ravestein was een prachtige afsluiting, en trots liep Naoufal met een ADO-aanvoerdersband naar de uitgang van het trainingscomplex.

De tijd was gekomen om door te gaan met de volgende activiteiten (gepland door Make-A-Wish) en om tijdelijk afscheid te nemen van zijn nieuwe ploegmaten. Met een rugzak vol fantastische herinneringen kijkt Naoufal al uit naar de thuiswedstrijd tegen Jong Utrecht, a.s zondag 24 april. Ricardo Kishna heeft al beloofd langs te komen met een gesigneerd shirt van de hele selectie!

Over Make-A-Wish Nederland
Onderzoek toont aan dat het realiseren van een allerliefste wens jonge patiënten en hun omgeving weer kracht en vertrouwen geeft, en blijvend impact heeft. Een wensvervulling ontstaat niet vanzelf. Het is een zorgvuldig geplande Wish Journey. Een bijzonder traject waar een grote groep mensen maanden mee bezig is en dat van A tot Z maatwerk is. En dat impact heeft vanaf het moment van kennismaken tot lang na de wensvervulling. Zo maken wij met elkaar herinneringen die een leven lang mee gaan.