Een sensationele opkomst van ongeveer 200 jeugdige talenten konden op woensdagmiddag 17 april tijdens de open talentendag de scouts en trainers van ADO Den Haag overtuigen van hun kwaliteiten. Wie weet zat hier de toekomstige Mike van Duinen of Tom Beugelsdijk wel tussen?!

De scouts en trainers van ADO Den Haag werd het alles behalve makkelijk gemaakt. De afgelopen weken stroomden de inschrijvingen voor de open dag binnen, wat resulteerde in 200 inschrijvingen met zelfs nog eens 150 jongens op de wachtlijst. Op meerdere velden speelden spelers, geboren in 2003, 2004 en 2005, korte wedstrijdjes tegen elkaar. Scouts en trainers van ADO Den Haag liepen langs de velden en noteerden wat ze zagen. Talenten die bij de scouts en trainers opvielen, schreven zij op onder hun eigen nummer en kleur hesje.

Na afloop verzamelden de spelers zich bij elkaar om een groot applaus te geven aan alle scheidsrechters, vrijwilligers en aanwezige ouders en supporters. Spelers die een goede indruk hebben achtergelaten bij de scouts en trainers kunnen binnen twee weken een uitnodiging verwachten voor een volgende proefronde. Voor iedereen was er, naast een leuke dag, ook nog een leuke bijkomstigheid bij terugkomst in de kleedkamer. Iedereen verliet De Aftrap met een tasje met ADO Den Haagspulletjes erin. Een zeer geslaagde middag. Aanstaande zondag is de tweede talentendag voor spelers geboren in 2001 en 2002.