In een wedstrijd met weer twee behoorlijk verschillende teams in beide helften aan ADO Den Haagkant, won de thuisploeg met 2-1 van FC Volendam. De oefencampagne op Laakkwartier is afgesloten, altijd een mijlpaal in de voorbereiding ter teken dat het seizoen echt bijna gaat beginnen.

Robert Zwinkels keepte weer eens een hele wedstrijd, nadat Coutinho en De Zwart afgelopen weekend de goal hadden gedeeld. Verder maakte alleen Kevin Visser de negentig minuten vol. Voor 850 toeschouwers, door het regenachtige weer het minst goed bezochte duel in Laak, opende Rydell Poepon de score na een minuut of vijf met een echte spitsengoal. De voorzet van Meijers kwam goed voor, maar of er een ADOhoofd bij kon komen was moeilijk te zien. Totdat Poepon vol in kwam lopen en er perfect getimed zijn hoofd tegenaan zette, 1-0.

Volendam brak een paar minuten later uit, maar Michiel Kramer schoot voorlangs. Kevin Visser gaf een pracht van een pass op rechts, Elbers kon er net bij maar was te veel uit balans om nog voor te geven. Poepon kreeg nog een kans, rond de 20e minuut, maar besloot onzelfzuchtig af te geven, een bal die onderschept werd. Altijd makkelijk achteraf gezegd, had hij maar zelf geschoten. Chery schoot ook nog net naast, voordat Jack Tuijp de bal maar rakeling over de goal van Zwinkels liet razen.

Veel balverlies bij beide partijen, veel duels op het middenveld en hier en daar een mooie kans. Na een corner werd een goede actie van Horváth, die terug legde vanaf de achterlijn, afgefloten doordat de scheidsrechter duwen zag bij Holla of Jansen, maar was er niet gefloten was het erg kansrijk. Holla schoot net naast en oude bekende Levi Schwiebbe liet Zwinkels werd werken, maar de keeper redde keurig.

In de rust kwamen er 8 nieuwe spelers in, een volledig ander elftal speelde de tweede helft. Alleen Ammi, Visser en Zwinkels bleven staan. Na een minuut of vijf schatte Zwinkels een actie van de Oranjemannen goed in, in een rush op hem af koos de speler in kwestie voor een stiftje, Zwinkels bleef echter keurig staan en kon de bal gemakkelijk pakken. Aan de andere kant scoorde Kevin Visser een beauty van een goal, hij tikte een voorzet van Paul Mulders in één keer binnen met het puntje van zijn tenen.

De wedstrijd zakte qua tempo iets in, waardoor er ineens gesprekken ontstonden langs het veld over die meneer op het dak aan de overkant, die toch wel vanaf een heel bijzonder plekje steeds de wedstrijden bekeek. Maar Michiel Kramer wilde hem nog even wat laten zien, hij kopte de bal, waarschijnlijk nog net via een ADOverdediger, in het uiterste hoekje van het zijnet. Vicento was aan de andere kant nog dicht bij een goal, maar de Volendamkeeper pakte zijn inzet, waarna de wedstrijd vrij rustig naar het eind kabbelde.

ADO Den Haag - FC Volendam 2-1 (1-0) 6. Poepon 1-0, 56. Visser 2-0, 76. Kramer 2-1 Toeschouwers: 850 Scheidsrechter: Karel van den Heuvel Opstelling ADO Den Haag 1e helft: Zwinkels; Ammi, Wormgoor, Horváth, Meijers; Holla, Visser, Jansen; Elbers, Poepon, Chery ADO Den Haag 2e helft: Zwinkels; Ammi (81. Tihouna), Omeruo, Beugelsdijk, Supusepa; Radosavljevic, Visser, Malone; Mulders; Tano, Vicento Opstelling FC Volendam: Stevens; Koning, Schilder, Tol (12. Van der Werff), Roj, De Lange, Coster, Schwiebbe (84. Bakkenes), Tuijp, Kramer, Muhren