De unieke combinatie van een laadplein voor elektrische voertuigen en energieopslag gaat ervoor zorgen dat bezoekers van het Cars Jeans Stadion van ADO Den Haag hun elektrische voertuigen met maximaal vermogen uit duurzame bronnen kunnen opladen. Alfen levert dit volledig geïntegreerde project aan haar opdrachtgever Scholt Energy Control in samenwerking met netbeheerder Stedin en de gemeente Den Haag. Het project zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2018 operationeel zijn.

Je elektrische auto opladen tijdens een voetbalwedstrijd
Overdag wordt er in het ADO Den Haag voetbalstadion zelf energie opgewekt met behulp van de zonnepanelen op het dak. Deze energie is vooral nodig om het stadion 's avonds te verlichten, maar ook om het toenemende aantal elektrische voertuigen van de bezoekers op te laden. In de selectie van ADO Den Haag rijden Édouard Duplan en Erik Falkenburg elektrisch. Met het energieopslagsysteem van Alfen kan de zonne-energie die overdag wordt opgewekt 's avonds voor elektrische voertuigen worden gebruikt.

Ton Koning, programmamanager Luchtkwaliteit van de gemeente Den Haag vertelt: "Dit initiatief zorgt ervoor dat duurzame energie lokaal kan worden gebruikt om elektrische voertuigen op te laden. We hopen hiermee het gebruik van elektrische voertuigen verder te stimuleren en de luchtkwaliteit in de stad verder te verbeteren."

Unieke geïntegreerde energieoplossing
Alfen zal een laadplein bestaande uit 20 oplaadpunten voor elektrische voertuigen aan de gemeente leveren met een geavanceerd load balancing-platform voor optimaal gebruik van de bestaande aansluiting op het elektriciteitsnetwerk. Dit laadplein zal direct worden aangesloten op Alfen’s energieopslagsysteem. Alfen zal ook een platform leveren om het systeem op afstand te kunnen monitoren en zal daarnaast het systeem koppelen aan duurzame energiebronnen en Stedins elektriciteitsnet.

Andreas Plenk, Global Sales Director Energieopslag bij Alfen, vertelt: "Dit project verenigt alle kennisgebieden van Alfen: netwerkverbindingen, laadapparatuur voor elektrische voertuigen en duurzame energieopslag. De integratie van deze kennisgebieden zal een steeds belangrijkere rol gaan spelen in het combineren van de groeiende hoeveelheid duurzame energie en elektrische voertuigen. Deze zorgen namelijk voor een onbalans in het elektriciteitsnet."

lr170912ab17004

Nieuw energieopslagproject voor Scholt Energy Control
Dit opslagsysteem is het tweede project dat Scholt Energy Control dit jaar aan Alfen heeft gegund. Scholt Energy Control is een energieleverancier en levert energie aan bedrijven in België, Nederland en Duitsland. In mei dit jaar leverde Alfen al het eerste opslagsysteem in Nederland. Deze opslag is verbonden aan een windmolenpark voor een consortium van Scholt Energy Services (een dochtermaatschappij van Scholt Energy Control).

Sander Drissen, Business Development Manager bij Scholt Energy Services: "Dit project is echt uniek in de combinatie van gebruikssituaties. We maken gebruik van TheBattery van Alfen om het overschot van de overdag opgewekte duurzame energie op te slaan. Deze energie kan vervolgens 's avonds worden gebruikt, wanneer dit het hardst nodig is. Zo maken we optimaal gebruik van de opgewekte duurzame energie. Ook ontlasten we de druk op het netwerk wanneer een groot aantal voertuigen op hetzelfde moment en op dezelfde plek aansluiten. En tot slot kunnen we het opslagsysteem gebruiken voor energiehandel als het opslagsysteem niet in gebruik is en zo onze businesscase verder versterken."

Paul Broos, Projectleider bij netbeheerder Stedin voegt toe: "Het belang van oplossingen die slimme oplading en opslag integreren zal toenemen. Hiermee kunnen grootschalige netwerkinvesteringen als gevolg van het groeiende aantal duurzame energiebronnen in combinatie met elektrische voertuigen worden voorkomen."

Neem contact met mij op!

Contact

  • Vul uw bedrijfsnaam in.
  • *
  • Vul uw voor en achternaam in.
  • Vul uw mobiel nummer in.
  • *
  • Vul uw e-mail adres in.
  • Vul uw toelichting in.
  • MOD_JPFORMS_CONTACT_ERROR

Team

Ons team staat voor u klaar voor al uw vragen. Samen met u maken wij een passend aanbod voor uw bedrijf. Aarzel niet om contact op te nemen met een van onze medewerkers.
Jesper van den Bosch
Manager Partnerships
(070) 3054515
Ontmoet ons team