Het dak van het Haagse KYOCERA stadion zal dit jaar worden uitgerust met ongeveer 2900 KYOCERA zonnepanelen. Daartoe ondertekenden ADO Den Haag, gemeente Den Haag en Eneco onlangs de contracten. De KYOCERA-zonnepanelen zijn inmiddels besteld.

Eneco investeert in de ontwikkeling, realisatie en het beheer van de installatie. Gemeente Den Haag stelt het dak van het KYOCERA Stadion beschikbaar en ADO Den Haag zal de circa 600.000 kWh aan groene stroom afnemen die de installatie op jaarbasis opwekt. Dit is overeenkomstig met het elektriciteitsverbruik van 200 huishoudens.  

De installatie behoort na realisatie tot  één van de grootste gebouwgebonden fotovoltaïsche projecten in Nederland en is tot nu toe het grootste project in eigen beheer van Eneco in Nederland. Het KYOCERA stadionproject voorkomt op jaarbasis een CO2-uitstoot van  272 ton per jaar. Dat betekent dat het project een waardevolle bijdrage zal leveren aan de plannen van de gemeente Den Haag om in 2040 klimaatneutraal te zijn. Het project sluit bovendien perfect aan bij de visie van Eneco om duurzame energie voor iedereen mogelijk te maken.

Etienne Hendriks, managing director van KYOCERA Document Solutions Nederland: "Ik ben erg blij dat dit project na jaren van voorbereiding nu gerealiseerd zal gaan worden. Wij zijn net als alle betrokken partijen enthousiast over het potentieel van deze samenwerking.”

Algemeen Directeur ADO Den Haag Jan Willem Wigt: "Wij zijn als ADO Den Haag enorm trots dat ons 'huis' nog meer goeds gaat brengen dan het al doet. We waren vorig jaar bij de intentieverklaring al enorm enthousiast, hebben ook zeker een stimulerende rol gespeeld tussen alle betrokken partijen; het kan ons niet snel genoeg gaan dat de panelen er echt zijn en stroom kunnen gaan opwekken voor onze omgeving. ADO Den Haag is zich te allen tijde bewust van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid, die rol nemen we ook graag op ons. Dit is weer een prachtige uitbreiding van onze maatschappelijke activiteiten."

KYOCERA zette in 2004 de standaard voor het gebruik van zonne-energie in de sportwereld, toen het bedrijf de op dat moment grootste zonne-energiecentrale ter wereld op het Stade de Suisse stadion in Bern, Zwitserland bouwde. De 8.000 zonnepanelen leveren sindsdien een jaarlijkse productie van 1.124.045 kWh.

Neem contact met mij op!

Contact

  • Vul uw bedrijfsnaam in.
  • *
  • Vul uw voor en achternaam in.
  • Vul uw mobiel nummer in.
  • *
  • Vul uw e-mail adres in.
  • MOD_JPFORMS_CONTACT_ERROR

Team

Ons team staat voor u klaar voor al uw vragen. Samen met u maken wij een passend aanbod voor uw bedrijf. Aarzel niet om contact op te nemen met een van onze medewerkers.
Jesper van den Bosch
Manager Partnerships
(070) 3054515
Ontmoet ons team