ADO Den Haag is een volksclub met een voetbalhistorie van ruim 115 jaar en is onlosmakelijk verbonden aan de stad Den Haag en haar regio. De club verricht al vele jaren een ruim aanbod aan sociaal maatschappelijke activiteiten en laat daarmee zien midden in de samenleving te staan, want ADO Den Haag is voor iedereen. Om deze activiteiten goed te borgen, is op 13 september 2011 een aparte stichting opgericht: ADO Den Haag in de Maatschappij.

Officiële start stichting

22 oktober 2011 heeft, voorafgaand aan de wedstrijd ADO Den Haag – NEC, de officiële start plaatsgevonden van de stichting ADO Den Haag in de Maatschappij in het Kyocera Stadion.

De stichting werd voorgesteld (voorzitter is Dick Vierling, secretaris is Dik Hooimeijer van stichting Mooi en penningmeester is Marco Esser van Marketing Den Haag en lid van Raad van Commissarissen) en de partners van de stichting tekenden de overeenkomsten met ADO Den Haag in de Maatschappij. Daarna werd het bord met de huidige partners onthuld door de directeur Sport van de gemeente Den Haag, Arie Sterkenburg. Dit bord heeft een aantal jaren in de centrale hal van het stadion gehangen. Bij de officiële start van de stichting waren ca. 60 gasten aanwezig.

28 jaar
Op de tijdlijn

1996

In 1996 lanceerde ADO Den Haag als pionier in het betaald voetbal een baanbrekend maatschappelijk project, waarbij spelers van het eerste elftal tijdens 'De Held'-lessen zich inzetten om racisme en discriminatie openlijk aan te pakken.

2011

Op 22 oktober 2011 werd officieel de aftrap gegeven voor de stichting ADO Den Haag in de Maatschappij in het Kyocera Stadion, met de voorstelling van het bestuur, waaronder voorzitter Dick Vierling en secretaris Dik Hooimeijer van stichting Mooi, penningmeester Marco Esser van Marketing Den Haag en lid van de Raad van Commissarissen, en de ondertekening van overeenkomsten met partners.

2014

In 2014 zette ADO Den Haag in de Maatschappij, in samenwerking met founding partner Menzis (voorheen Azivo), haar eerste voetbaltoernooi op voor spelers met een fysieke- of verstandelijke beperking, waarbij zij de kans kregen zich voor één dag een profvoetballer te voelen. Met actieve betrokkenheid van de eerste elftallen en stafleden van de club groeide dit initiatief uit tot een van de meest impactvolle projectactiviteiten in de regio.

2015

In 2015 plaatste ADO Den Haag zich als een van de voorlopers door een aanzienlijke investering in duurzaamheid te doen. Het stadion voorzag het dak van maar liefst 2900 zonnepanelen, waarmee niet alleen het stadion zelf, maar ook de omliggende regio werden ondersteund in de overgang naar duurzame en schonere energie.

2017

In 2017 werd clubicoon Tom Beugelsdijk bekroond met de Eredivisie prijs voor Maatschappelijk Speler, waarbij de stichting 'Onze Trots' een impuls van €50.000 euro ontving ter ondersteuning van hun sociaal-maatschappelijke projectactiviteiten.

2020

In 2020 lanceerde ADO Den Haag het unieke project 'Leven als een ADO-Prof', dat sindsdien is uitgegroeid tot een vooraanstaand initiatief met minstens 16 trajecten van 12 bijeenkomsten, waarbij elke locatie 25 deelnemers omvat.

2022

Een indrukwekkende mijlpaal werd bereikt in 2022 toen de MVO-afdeling van ADO Den Haag de grootste zittende kantoorafdeling werd, met 5 FTE projectmanagement, 3 community-trainers en twee fulltime stagiaires.

2023

Na grondig onderzoek, strategische overwegingen en positionering heeft ADO Den Haag in de Maatschappij in 2023 besloten tot een transitie naar #ADOgroen, waarmee het zich dieper integreert in de identiteit van de club.