Nieuws

Op donderdag 30 mei vond er een speciale ADO Den Haag Footcamp training plaats in het stadion van ‘Onze Trots’. Ongeveer 25 supporters en medewerkers van de club waren aanwezig en namen deel aan een combinatie van voetbal en bootcamp oefeningen om hun fysieke conditie te verbeteren. Deze training vond plaats om de zomereditie van ADO Den Haag Footcamp in te leiden. Van juni tot augustus kunnen supporters van de club deelnemen aan meer dan 20 trainingen die plaatsvinden op het hoofdterrein van ‘De Aftrap’. De trainingen vinden elke maandag- en donderdagavond plaats van 19.30 tot 21 uur.

Om 19 uur druppelden de eerste deelnemers binnen om voor de training nog een bakkie te drinken en om natuurlijk lekker Haags te lullen met de andere deelnemers. Verhitte discussies ontstaan over het seizoen van hun lievelingsclub en enkele aanwezigen bespreken ook de voordelen en nadelen van het hebben van een kunstgrasveld. “Vroegâh konden we tijdens het voetbalseizoen ook op het veld spelen!”, zei één van hun. “Ja maar, het is toch veel lekkerder om op de mooiste grasmat van de Keuken Kampioen Divisie te spelen?”, was het antwoord van de tegenhanger. Beide sterke argumenten, maar vandaag zou er toch op een grasmat gespeeld worden.

Wanneer de deelnemers het veld betreden, hangt er een geur van gemaaid gras in de lucht, een geur die elke voetballiefhebber maar al te goed kent. Het veld van ADO Den Haag, die door spelers uit de Keuken Kampioen Divisie al meerdere jaren op rij gezien wordt als het mooiste veld van de competitie, ziet er ook op deze dag weer feilloos uit. Onder leiding van de trainer Alain beginnen alle deelnemers alvast met een pittige opwarming. Natascha van Grinsven, algemeen directeur van de club, neemt voor een eerste keer deel in een volledig ADO Den Haag tenue en ziet een zeer gemotiveerde groep om haar heen.

Na enkele interessante en uitdagende oefenvormen is de tijd aangebroken voor de ultieme krachtmeting: een partijtje. Deze keer niet ADO Den Haag, maar 24 fanatieke sporters die elk wat te bewijzen hebben. Een felbevochten partij wordt op een vriendschappelijke manier afgesloten en na een uitputtende training krijgen de deelnemers de kans om deze onderling te evalueren met alle aanwezigen. De huidige deelnemers worden er weer aan herinnerd waarom ze deelnemen aan dit beweegprogramma en de ‘nieuwe’ deelnemers kijken ernaar uit om voor een eerste keer deel te nemen aan een traject. Al met al een succesvolle avond dat naar meer smaakt!

ADO Den Haag Footcamp is een beweegprogramma voor 18-65 jarigen waarbij voetbal en bootcamp oefeningen gecombineerd worden in een training. Het programma helpt mensen die moeite hebben om fit te blijven om op een laagdrempelige manier structureel te sporten. Gezelligheid en verbonden zijn met de club ADO Den Haag zijn twee dingen die gegarandeerd zijn tijdens elke training. Hebt u interesse om deel te nemen aan een proeftraining of aan een traject? Gebruik dan deze link om uzelf aan te melden: https://adodenhaag.nl/nl/footcamp