Nieuws

Twaalf weken lang zetten maar liefst 40 personeelsleden van Venéco zich met het project ADO-Vitaal in voor een vitaler lichaam. Middels het vitaliteitsprogramma van ADO Den Haag in de Maatschappij gaan de medewerkers van Venéco aan de slag met hun persoonlijke gezondheid en bepalen zij hun eigen realistische doelen voor het gehele project.  

Afgelopen dinsdag 28 maart 2023 was het eindelijk tijd voor de eerste bijeenkomst van ADO-Vitaal voor ICT-partner Venéco. Vitaliteitscoach Randy Rijke was daarbij aanwezig en zorgt ervoor dat iedereen de mogelijkheid krijgt om zichzelf optimaal te ontwikkelen tijdens het project en helpt hij de deelnemers met het behalen van haar of zijn doel! In de kantine van Voetbalvereniging VELO ging het personeel eerst aan de slag met een gedeelte theorie en werd er daarna lekker bewogen in de buitenlucht. Zo was de eerste bijeenkomst van ADO-Vitaal dan ook direct een geslaagde en leerzame dag!

ado vitaal2

Koffie halen
De eerste activiteit stond in het teken van bewegen tijdens kantooruren en het stellen van doelen. “Kleine stappen in de goede richting zorgen voor een grote stap richting het eindresultaat!” gaf trainer Randy aan bij de groep. De eerste doelen zijn dan ook gemakkelijk te behalen en het doel wordt iedere week weer een klein beetje opgeschroefd. Verder gingen de werknemers aan de slag met creatieve manieren om het zitten te zo veel mogelijk te verminderen op kantoor. Kleine momenten om in beweging te komen tijdens een werkdag dragen bij aan een vitaler lichaam. “Ga vooral zelf koffie halen in plaats van iemand anders dat te laten doen”, was een creatief idee van een groepje werknemers!

Jumping jacks
Hierna was het eindelijk tijd om naar buiten te gaan en in beweging te komen. De regen mocht de pret niet drukken en er werden fanatieke oefeningen bedacht waarbij het zweet op de voorhoofden verscheen. Zelfs de gevreesde jumping jacks kwamen nog aan bod! Hiermee kwam de eerste activiteit ten einde. De groep gaat de rest van de week weer zelf aan de slag met de verkregen theorie en er wordt toegeleefd naar een nieuwe bijeenkomst met weer nieuwe persoonlijke doelen!

ADO-Vitaal is afgeleid uit het Europees onderzochte en bewezen EuroFIT. In seizoen 2022-23 ondersteunt zorgverzekeraar en partner Menzis het project ADO-vitaal. Meer informatie over het vitaliteitsprogramma vind je hier. https://adodenhaag.nl/nl/maatschappelijk/activiteiten/gezondheid/7472-ado-vitaal.

ado vitaal4