Sinds 1996 wordt in de regio Haaglanden het project De Held uitgevoerd. Dit was oorspronkelijk een samenwerkingsproject tussen ADO Den Haag en welzijnsorganisatie Stichting MOOI, maar sinds seizoen 2022-23 wordt dit project uitgevoerd door ADO Den Haag in de Maatschappij. Het doel van het project is om een bijdrage te leveren aan de bestrijding van pestgedrag, racisme en discriminatie, maar ook om de werelden van de deelnemers te verbreden.

Oorspronkelijk werden de besproken thema’s allemaal in één les behandeld waarbij spelers van het eerste elftal van ADO Den Haag aanwezig waren. Om meer diepgang te creëren binnen elk thema, is het aantal lessen uitgebreid naar vier lessen en een bijeenkomst met certificaatuitreiking met ADO-spelers, een workshop over discriminatie en indien mogelijk een potje voetbal!

Gedurende het traject krijgen de leerlingen de opdracht om een tekening/schilderij/gedicht/video te maken over pesten en hoe dit ervaren kan worden door mensen. De beste inzendingen krijgen een speciale prijs van ADO Den Haag!
Tijdens de certificaatuitreiking ontvangen de deelnemers, uit de handen van selectiespelers van ADO Den Haag, een certificaat voor hun inzet tegen pestgedrag, racisme en discriminatie.

Na een succesvolle pilot met twee partnerscholen werd in september 2022 het eerste officiële seizoen van het aangepaste project gedraaid. Tijdens het schooljaar 2022-2023 wordt De Held uitgevoerd in zestien groepen 7 en 8 van het basisonderwijs door ADO Den Haag. Dit betekent dat meer dan 350 leerlingen uit de regio Haaglanden in seizoen 2022-23 deelneemt aan de lessen van De Held. Sinds de start van het project in 1996 zijn honderden groepen 7 en 8 bezocht waarbij in totaal ongeveer tienduizend kinderen direct betrokken waren.

‘De Held’ op jouw school, neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

de held foto

de held foto 2

de held foto 3