Iedereen verdient een kans bij ‘Onze Trots’

Om het G-voetbal in de regio Haaglanden te promoten en ook spelers met een beperking de kans te geven om te voetballen bij een profclub, is ADO Den Haag in seizoen 2017-18 gestart met een team voor spelers met een beperking! Dit team speelt onder de naam ADO Den HaaG-Storks, een aantal wedstrijden tegen G-voetbalteams van andere betaald voetbal organisaties. Deze wedstrijden worden bij voorkeur gespeeld voorafgaand aan de wedstrijd tussen de eerste elftallen van deze clubs. Er zullen ongeveer 2 á 3 wedstrijden per jaar gespeeld worden door de G-Storks!

Activiteiten

Naast de wedstrijden worden andere activiteiten voor de G-Storks georganiseerd waarmee ze de optimale profvoetbalbeleving ervaren zoals het meedoen aan toernooien, een lunch met de ADO-selectie en training in social-media gebruik. Om meer kinderen met een beperking de mogelijkheid te geven om te gaan voetballen wil ADO Den Haag met SGK (Stichting Sportbelang Gehandicapten) en de KNVB clinics geven bij amateurclubs in de regio. Hiervoor worden de G-Storks ook ingezet en tijdens deze clinics zullen wij bij deze verenigingen voorlichting geven over G-voetbal en laten wij kinderen met een beperking kennis maken met de voetbalsport!

De Bijzondere Eredivisie


Sinds september 2019 doen de ADO Den HaaG-Storks ook mee aan de Bijzondere Eredivisie! De Bijzondere Eredivisie is een competitie opgezet door de Nederlandse Stichting Gehandicapte Kind en de Vriendenloterij om ook kinderen met een beperking de kans te geven om voor een eredivisieclub uit te komen. In verschillende stadions worden speelronden georganiseerd, waarin de ploegen van 8 eredivisieclubs het in verschillende voorwedstrijden tegen elkaar opnemen.

ado den haag G-storks