FC Utrecht 4 - 3 ADO Den Haag
  • Eredivisie Vrouwen
  • Zondag 20 oktober 2024 12:15u
  • Stadion Galgenwaard

ADO Den Haag Vrouwen heeft zondag de kans op herstel bij FC Utrecht laten liggen. Een prima tweede helft was niet genoeg om de in een catastrofaal eerste bedrijf opgelopen achterstand goed te maken.

Op het Utrechtse trainingscomplex Zoudenbalch begonnen de Haagse vrouwen als een ploeg die twee zeperds achter de rug had. Voorzichtigheid was troef en aan het zetten van druk of creëren van kansen kwamen de gasten eenvoudig niet toe. Aan de andere kant zorgde de defensie er wel voor dat de thuisploeg ook niet gevaarlijk kon worden. Captain Barbara Lorsheyd hoefde pas in de 15de minuut voor het eerst een bal uit de hoek te houden. Daarna braken echter twaalf catastrofale minuten aan. Een onvoldoende weggewerkte hoekschop leverde FC Utrecht in de 20ste minuut een makkelijk verkregen voorsprong op. Nog geen vijf minuten later kreeg de Utrechtse aanval de 2-0 in kadoverpakking voorgeschoteld. En kort na het half uur was een vrije doorgang richting het Haagse doel direct goed voor de 3-0. Daarmee leek het duel in korte tijd volledig beslist. Toen opnieuw een Domstedelijke aanvaller vrij voor haar opdook, voorkwam Lorsheyd met een goede redding de 4-0. De Utrechtse goalie hoefde in de eerste helft geen enkele keer in actie te komen.

Met Iris Remmers als invaller voor Cheyenne van den Goorbergh begon ADO Den Haag met de hoop op enige beterschap aan de tweede helft. Louise van Oosten zorgde voor het eerste Haagse gevaar. Haar lob van afstand woei naast. Een uithaal van Manon van Raay na een voorzet van Van Oosten werd geblokt. Zat er heel misschien toch nog wat in? Op het uur deed ADO Den Haag daadwerkelijk wat terug. Van Raay onderschepte een trap van de Utrechtse doelvrouw en retourneerde de bal direct tussen de palen: 3-1. Nog geen twee minuten later was de marge bij de eerste kans voor FC Utrecht echter toch weer drie. Zo leek een comeback wederom een mission impossible.

2024 10 20 fc utrecht ado den haag 6

In het Haags Kwartiertje smaakte Lobke Loonen in ieder geval het genoegen het doelpunt van de wedstrijd op haar naam te brengen. Op aangeven van Remmers trof de Haagse topscorer doel met een fraaie boogbal in de kruising. Trainer Stephan Vos wisselde direct een back (Bo Vonk) voor een offensieve kracht (Victoria Boerboom). Uit een voorzet van Boerboom was Bol dicht bij de 4-3. De bal belandde in het zijnet. Een vrije trap van Kayra Nelemans zeilde over de Haagse hoofden. Eén minuut voor tijd was het toch prijs. Uit een trekbal van Bol bracht Loonen de achterstand terug tot 4-3. Nelemans kreeg nog een laatste Haagse kans, maar haar poging met rechts vloog over.

2024 10 20 fc utrecht ado den haag 2

FC Utrecht - ADO Den Haag Vrouwen 4-3 (3-0)

Scoreverloop: 20. Op den Kelder 1-0, 24. De Keijzer 2-0, 32. Van Schoonhoven 3-0, 60. Van Raay 3-1, 62. Tromp 4-1, 78. Loonen 4-2, 89. Loonen 4-3

Scheidsrechter: Lammers

Opstelling FC Utrecht: Bastiaens - Paliama, Op den Kelder, Van der Zanden, Koopman, Munsterman, Van Straten, Van Schoonhoven, Mahieu, Tromp, De Keijzer

Opstelling ADO Den Haag Vrouwen: Lorsheyd (captain) - Vonk (79. Boerboom), Noordermeer, Raaijmakers (72. Pijnacker Hordijk), Nelemans - Van den Goorbergh (46. Remmers), Glotzbach, Boshuizen, Van Oosten - Loonen, Van Raay (72. Bol)

Auteur: Roeland Gelink
Fotografie: Eric de Wit