• Eredivisie Vrouwen
  • Zaterdag 12 oktober 2024 16:30u
  • Bingoal Stadion

ADO Den Haag Vrouwen is er niet in geslaagd de kater van de thuisnederlaag tegen Feyenoord weg te spoelen. In het Bingoal Stadion ging ook AZ er zaterdag met drie punten vandoor.

Vanaf de eretribune zagen de Haagse fans hun favorieten ongewoon schuchter aan het duel beginnen. Er was al bijna een kwartier verstreken toen Manon van Raay en Lobke Loonen de eerste kans creëerden. De keeper hield de inzet van Loonen net uit de hoek. Een vrije trap aan de andere kant leverde de gasten vervolgens te makkelijk een voorsprong op: 0-1. Er was een puike parade van Barbara Lorsheyd voor nodig om een grotere achterstand te voorkomen. ADO Den Haag deed daarna haar best om wat terug te doen. Louise van Oosten mikte op aangeven van Loonen over. Een kopbal van Van Raay uit een voorzet van Daniëlle Noordermeer ging rakelings naast. Snel na het half uur volgde een koude douche toen AZ de voorsprong verdubbelde. De thuisploeg spande zich in om terug in de wedstrijd te komen, maar zonder succes. Vrije trappen van Noordermeer en Kayra Nelemans eindigden over het doel en op de vuisten van de Alkmaarse goalie. Een uithaal van Van Oosten ging via een vijandelijk been over en een schot van Anne van Egmond voorlangs.

Vonden veel supporters zich in de eerste helft tekort gedaan, na de pauze werd het er niet beter op. Het doelpunt dat AZ na tien minuten uit een counter liet aantekenen, voelde aan als een doodsteek: 0-3. Ook met Quinty Dupon en de teruggekeerde WK onder 20-ganger Iris Remmers als verse krachten had ADO Den Haag teveel moeite om tot uitgespeelde kansen te komen. Halverwege het tweede bedrijf had alleen Nelemans het doel een keer onder vuur kunnen nemen uit een vrije trap. De bal verdween in het zwerk.

Na een Haagse hoekschop zag Nelemans daarna een poging geblokt en schoot Loonen in het zijnet. Het Haags kwartiertje was vier minuten oud toen de vierde tegentreffer viel. Van Egmond had in de slotfase pech toen haar schot uit het Alkmaarse doel werd gekopt. Zelfs een doekje voor het bloeden leek teveel gevraagd, tot Remmers in blessuretijd van de blessuretijd net zolang kapte en draaide, tot zij Loonen in stelling kon brengen. DIe mogelijkheid liet de Haagse topscorer zich niet ontnemen: 1-4.

ADO Den Haag Vrouwen - AZ 1-4 (0-2)

Scoreverloop: 19. 0-1 Woons, 33. Kroese 0-2, 55. Van Lunteren 0-3, 79. Groot 0-4, 94. Loonen 1-4

Scheidsrechter: De Graaf