Terug naar resultaten
Excelsior Rotterdam 0 - 1 ADO Den Haag
  • Eredivisie Vrouwen
  • Woensdag 01 mei 2024 18:45u
  • Van Donge & De Roo Stadion

ADO Den Haag Vrouwen sloot de laatste uitwedstrijd van het seizoen woensdag winnend af. De Haagse defensie hield voor de negende keer de nul. 

Na twee thuiswedstrijden tegen versterkte verdedigingen kende ADO Den Haag in het Donge & De Roo Stadion een ideale start. Bij de eerste Haagse aanval fungeerde topscorer Lobke Loonen als aangever en rondde Nikki IJzerman prompt beheerst af: 0-1. Na die opsteker bleven de gasten de lakens uitdelen. Met name IJzerman was uitstekend op dreef. Na een kwartier was de linksbuiten dichtbij een tweede voltreffer. Dit keer belandde de bal op het dak van het doel. Uit een voorzet van IJzerman haalde Shanique Dessing uit: net naast. De bezoekers bleven kansen creëren. Na een goede individuele actie van Dessing deed IJzerman opnieuw een poging. Nu vloog het leer voorlangs. Een voorzet van IJzerman zag Loonen net aan zich voorbij gaan. Kort voor de pauze moest captain Barbara Lorsheyd voor het eerst in actie komen. Het schot van oud-Hagenaar Katelyn Hendriks was voor haar geen probleem.

2024 05 01 excelsior ado den haag 8

Na een relatief rustige start van het tweede bedrijf schudde Dessing een geweldige actie uit haar schoenen. Na een solo langs drie tegenstanders schotelde zij Manon van Raay de kans voor. Een bekroning bleef jammer genoeg uit, want de bal ging over. Bij een volgende mogelijkheid slaagde ook Loonen er niet in het net te vinden.Vervolgens nam Daniëlle Noordermeer het doel onder vuur uit een vrije trap. Doelvrouw Isa Pothof bracht knap redding. Zo was de voorsprong met nog een kwart wedstrijd te gaan nog steeds intact, maar minimaal. Chloé Vande Velde, matchwinner tegen Feyenoord, kwam in het veld voor Nikki IJzerman. Jill van den Ende verving na het aanbreken van het Haags Kwartiertje Louise van Oosten. Vijf minuten voor tijd ontsnapte het doel van Excelsior op wonderbaarlijke wijze aan doorboring. Loonen zag haar inzet gestopt, Van den Ende trof in de rebound de lat en Van Raay kopte de bal eveneens over. Ook een poging van Noordermeer uit een vrije trap was net te hoog gemikt. De volle winst liet de Haagse ploeg echter niet meer in gevaar komen.

Karakteristieken

Excelsior -  ADO Den Haag Vrouwen 0-1 (0-1)

Scoreverloop: 4. IJzerman 0-1

Scheidsrechter: Van Es

Opstelling Excelsior:

Pothof - Mol, Helderman, De Ridder, Smit, Groenewegen, Katelyn Hendriks, Van Spijk, Breewel, Ellouzi, Homan

Opstelling ADO Den Haag Vrouwen:

Lorsheyd (captain) - Vonk, Noordermeer, Douma, Nelemans - Van der Wal, Van Raay - Van Oosten (77. Van den Ende), Loonen, Dessing, IJzerman (68. IJzerman)

2024 05 01 excelsior ado den haag 6

Auteur: Roeland Gelink
Fotografie: Eric de Wit

Hoofdsponsor

Official partners

Divisionpartner