ADO Den Haag 1 - 1 SC Telstar
  • Vrijdag 20 september 2024 20:00u
  • Bingoal Stadion

ADO Den Haag heeft voor de tweede wedstrijd op rij een punt overgehouden. Ditmaal was SC Telstar te gast in het Bingoal Stadion. De Hagenaars kwamen na een goede openingsfase al snel op voorsprong door een doelpunt van Joel Ideho, maar zagen, vijftien minuten later, aan de andere kant van het veld Zakaria Eddahchouri gelijkmaken. Ondanks meerdere mogelijkheden lukte het de Haagse ploeg niet om de overwinning naar zich toe te trekken. De wedstrijd eindigde onbeslist: 1-1.

lr240920ab13283

In eigen huis was ADO Den Haag er alles aangelegen om zich te revancheren na een nederlaag tegen FC Den Bosch en een gelijkspel tegen Jong PSV. Om dit te realiseren stuurde hoofdtrainer Darije Kalezic dezelfde elf namen als tegen de Eindhovenaren het veld in voor het treffen met SC Telstar. Voor aanvoerder Alex Schalk kwam de wedstrijd tegen de club uit Velsen-Zuid nog wat te vroeg, daarentegen zat Lasse Vigen wel weer voor het eerst bij de wedstrijdselectie. Ook Daniel Granli moest deze wedstrijd aan zich voorbij laten gaan.

lr240920ab12665

ADO Den Haag startte de wedstrijd fel, waardoor het al binnen vijf minuten de eerste grote kans mocht noteren. Tomas was, net als in de andere wedstrijden, dichtbij zijn eerste treffer in Haagse dienst, was het niet dat paal in de weg stond. De sterke openingsfase van de thuisploeg werd beloond, want de tweede kans werd tot doelpunt verzilverd. Vlak gaf de bal mee aan de diepgaande Ideho, die beheerst de verre hoek trof en zo ADO Den Haag op voorsprong zette: 1-0.
Slechts enkele minuten later waren de Hagenaars opnieuw dichtbij, nadat Van Mieghem op de rand van het zestienmetergebied werd neergehaald. De buitenspeler zag doelman Koenman redding bieden op zijn vrije trap, waardoor een verdubbeling van de marge nog even uitbleef.

lr240920ab12672

De uitploeg werd na een kwartier spelen voor het eerst gevaarlijk, nadat El Kachati met een kopbal Nikiema probeerde te passeren. De Haagse goalie redde uitstekend in de linkeronderhoek, maar moest daardoor wel noodgedwongen een corner weggeven. Uit de corner volgde gelukkig geen gevaar. ADO Den Haag had eigenlijk niet veel te vrezen, maar zag de Witte Leeuwen toch op gelijke hoogte komen. Op aangeven van Kaandorp wist Eddahchouri met een geplaatst schot de verre hoek te bereiken: 1-1. Na de tegentreffer veranderde het wedstrijdbeeld en was ditmaal Telstar die de druk opvoerde. De geel-groene kwamen er echter bij vlagen nog goed uit, maar waren ongelukkig in de eindpass. Zo zag Ideho een afstandsschot in de handen van Koenman verdwijnen en had de perfecte voorzet van Van der Sloot ook meer verdiend. Echter ging de keiharde kopbal van Bonis naast. De minuten voor rust trok ADO Den Haag het spel weer naar zich toe en zette Kilo met een bekeken steekpass Sylla in positie, echter zag de linksback zijn inzet in het zijnet belanden. Zodoende lukten het beide ploegen niet om in de eerste helft het nog verschil te maken. Ruststand: 1-1.

lr240920ab31491

ADO Den Haag begon ongewijzigd aan de tweede helft, waar Telstar met één wijziging uit de kleedkamer kwam. In tegenstelling tot het eerste bedrijf, duurde het in het tweede bedrijf langer totdat de wedstrijd weer een beetje opgang kwam. Pas na 60 minuten spelen wist ADO Den Haag weer eens voor vijandelijk doel te verschijnen. Uit een vrije trap van Van Mieghem kopte Tomas snoeihard in de handen van Koenman. Ideho was ook in de tweede helft dichtbij zijn tweede treffer van de avond, nadat hij gemakkelijk zijn directe tegenstander wist te omspelen, maar zag captain Apau hier alsnog tussenkomen. Het zat ADO Den Haag niet mee.

lr240920ab12967

Met een ingeluid Haags Kwartiertje ging het publiek achter de thuisploeg staan, waardoor het hopelijk de laatste zet in de rug kreeg om de drie punten in eigen huis te houden. Met inmiddels drie nieuwe krachten, Hokke, Mohammad en Lourens, bleef ADO Den Haag zoeken naar de voorsprong. Invaller Mohammad was vijf minuten voor het eindsignaal nog het meest dichtbij, maar door een knappe redding van Koenman kon ook hij het verschil niet maken. De wedstrijd eindigde onbeslist: 1-1.