ADO Den Haag 2 - 1 FC Volendam
  • Vrijdag 23 augustus 2024 20:00u
  • Bingoal Stadion

ADO Den Haag heeft haar eerste overwinning van het seizoen geboekt. Thuis tegen FC Volendam werd het 2-1. Doelpunten van Schalk en Vlak brachten ADO Den Haag op een comfortabele voorsprong. Henk Veerman deed nog wel iets terug maar de meer dan terechte overwinning bleef in het Bingoal Stadion

ADO Den Haag begon aan de tweede thuiswedstrijd van het seizoen met opnieuw een ietwat gewijzigde opstelling. Spits Lee Bonis maakte voor het eerst zijn opwachting in het shirt van ADO Den Haag, Steven van der Sloot keerde terug na zijn schorsing en Juho Kilo mocht de geblesseerde Finn de Bruin vervangen op het middenveld. Aan de kant van FC Volendam een bekende namelijk de topscorer van ADO Den Haag en de Keuken Kampioen Divisie van het afgelopen seizoen, Henk Veerman.

lr240823ab11921

De thuisploeg schoot uit de startblokken. In nog geen tien minuten tijd domineerde ADO Den Haag niet alleen in balbezit, maar wist het eveneens al vijf doelpogingen te creëren. De snelle Ideho slingerde de bal het strafschopgebied in en wist daarmee voor het eerst Bonis te bereiken. Het was dat keeper de Lauwens over net wat meer sprongkracht bezat, waardoor hij de bal eerder kon wegboxen, dan dat de Noord-Ierse spits zijn hoofd er tegen aan kon zetten. Nog geen minuut later was ADO Den Haag opnieuw dichtbij, vanuit de kluts belandde de bal voor de voeten van Van der Sloot, die zijn doelpoging maar net over zag gaan.

lr240823ab12007

Na twintig minuten werd het spelbeeld wat gelijkwaardiger en kwam ook FC Volendam tot haar eerste kansen. Na 25 minuten spelen was het Coremans die gelukkig op de goede plek stond om een kopbal van dichtbij klemvast te pakken.

Net na het half uur werd de ban gebroken. Het was ADO Den Haag dat op een 1-0 voorspong kwam via Alex Schalk. Hij kreeg de mogelijkheid om bij de tweede paal een voorzet van Van Mieghem knap binnen te glijden. ADO Den Haag liet het er niet bij zitten en bleef ook in het resterende deel van de eerste helft de bovenliggende partij. Tot echt uitgespeelde kwam het echter niet meer waardoor ADO Den Haag met een 1-0 ruststand de kleedkamer opzocht.

lr240823ab38238

ADO Den Haag begon ongewijzigd aan de tweede helft en ging verder waar het in de eerste helft was gebleven. Direct was daar de kans voor debutant in het geel-groen Lee Bonis die veel energie in de wedstrijd legde. Zijn schot van dichtbij was echter een prooi voor keeper Lauwers. Binnen vijf minuten was daar ook direct de tweede grote kans van de tweede helft. Jari Vlak kreeg de bal op de rand van de zestien in vrije positie maar zijn schot was niet tussen de palen.

Het duurde echter niet lang voordat ADO Den Haag de marge wist te verdubbelen. Tien minuten na rust was het dit keer wel Vlak die twee keer zijn tegenstander wist uit te kappen en met een bekeken bal keeper Lauwers wist te verschalken. Wel was het direct oppassen aan de andere kant waar Coremans een knappe redding in huis had om een eventuele snelle aansluitingstreffer te voorkomen.

lr240823ab12937

De aansluitingstreffer kwam er na een uur spelen toch. Nadat Lee Bonis een prachtige voorzet van Ideho niet kon promoveren tot doelpunt was het in de tegenaanval raak aan de andere kant. Het was Henk Veerman die afgelopen seizoen al vaker het net wist te vinden in het Bingoal Stadion die de 2-1 op het scorebord schoot.

Het échte tegenoffensief van de Volendammers leek echter snel een halt toegeroepen te worden toen Beukers in minuut zesenzestig tegen een tweede gele kaart aan liep. Toch moest ADO Den Haag op blijven letten. Het was namelijk Volendam dat er met een man minder toch steeds gevaarlijker uitkwam. ADO Den Haag kwam zelf ook nog tot de nodige kansen maar gescoord werd er niet meer.

lr240823ab13085

Zo was het ADO Den Haag dat na het laatste fluitsignaal de eerste overwinning van het seizoen kon vieren. Met vijf punten uit drie wedstrijden is ADO Den Haag nog altijd ongeslagen in de KKD dit seizoen. Vrijdag wacht de volgende thuiswedstrijd alweer. Excelsior komt dan op bezoek in het Bingoal Stadion.

ADO Den Haag  - FC Volendam 2-1 (1-0)

Scoreverloop: 1-0 (31. Schalk), 2-0 (54. Vlak), 2-1 (62. Veerman)

Scheidsrechter: Kevin Puts

Opstelling ADO Den Haag: Coremans; Van der Sloot (77. Granli), Esajas, Waem, Sylla; Vlak, Kilo, Schalk ©; Van Mieghem (79. Lourens), Bonis, Ideho

Auteur: Robin Burgman