ADO Den Haag 2 - 2 FC Dordrecht
  • Keuken Kampioen Divisie
  • Maandag 11 maart 2024 20:00u
  • Bingoal Stadion

ADO Den Haag heeft een punt overgehouden aan het thuisduel tegen FC Dordrecht. De ploeg van Darije Kalezic kwam in de kraker tegen de Schapenkoppen niet verder dan een 2-2 gelijkspel, ondanks dat de thuisploeg wederom een 0-2 achterstand wist om te buigen.

De Hagenaars speelden op maandag 11 maart een belangrijke wedstrijd in de strijd om die nog altijd felbegeerde promotieplek. In het Bingoal Stadion ontving de club uit de Hofstad, de huidige nummer vier van de competitie; FC Dordrecht. Met een verschil van slechts twee punten in het voordeel van ADO Den Haag was de thuisploeg er alles aan gelegen om een goed resultaat neer te zetten. Hoofdtrainer Darije Kalezic trad aan met één wijziging ten opzichte van de uitwedstrijd tegen Roda JC van afgelopen vrijdag (2-2). Koudossou mocht ditmaal starten in plaats van Van Hintum.

ADO Den Haag kende een lastige openingsfase en moest zelfs binnen een kwartier al een tegendoelpunt incasseren. Sebaoui had een aardige actie in huis en wist vanaf zowat de achterlijn Marsman te passeren door de bal in de verre hoek te schuiven: 0-1. De thuisploeg zocht meerdere keren de combinatie op, maar was slordig aan de bal waardoor het eigenlijk niet tot echt noemenswaardige kansen kon komen. FC Dordrecht profiteerde hiervan en meldde zich zodoende steeds vaker in het Haagse doelgebied.

Na een half uur spelen hing eerder de 0-2 in de lucht dan een eventuele gelijkmaker. Voor ADO Den Haag was het dus vooral zaak om weer grip op de wedstrijd te krijgen. Dit lukte helaas niet voor die tweede treffer alsnog viel. Een verdedigingsfout aan Haagse zijde zorgde ervoor dat captain Suray kon uithalen. In eerste instantie kon Marsman nog redding bieden, maar in de rebound was het alsnog raak. Even leek de genadeklap uitgedeeld te kunnen worden toen Sebaoui opnieuw enorm veel ruimte kreeg om te kunnen schieten. Gelukkig voor de thuisploeg deed de aanvaller dit te gehaast, waardoor zijn schot hoog over het doel van Marsman verdween.

Lang zag het ernaar uit dat ADO Den Haag een zeer lastig karwei te wachten stond in de tweede helft, totdat vlak voor rust een afgeslagen corner van Van Mieghem op het hoofd van Derijck belandde. De centrale verdediger wist met zijn hoofd Veerman te bedienen, die met een zeer bekeken pass Schalk in scoringsrijke positie zette. De aanvaller benutte zijn kans en schoot de bal snoeihard binnen: 1-2. Zo zag het scorebord vlak voor het rustsignaal er ineens wat positiever uit.

Met Van Wolfgang aan de aftrap van de tweede helft bracht Kalezic één wijziging aan in de oorspronkelijke basiself. Vigen was na de rust in de kleedkamer achtergebleven. ADO Den Haag was vast beraden om het de tweede helft beter te doen dan in de eerste 45 minuten. Van Mieghem voegde daad bij woord toen hij keeper Plogmann ver voor zijn doel zag staan en vanaf een meter of 40 besloot te schieten. Een fantastisch doelpunt van de ervaren aanvaller zorgde ervoor dat ADO Den Haag weer op gelijke hoogte kon komen: 2-2!

lr240311ab13706

In tegenstelling tot de eerste helft was het nu ADO Den Haag dat de boventoon voerde en zich meermaals in vijandelijk doelgebied meldde. De thuisploeg was na 72 voor het eerst dichtbij de voorsprong nadat Van Mieghem uit een vrije trap zijn schot het aluminium zag raken. ADO Den Haag bracht meer strijd in de wedstrijd en zodoende mocht Esajas vlak voor ingang van het Haags Kwartiertje met frisse energie het veld betreden, captain Surmeli maakte hiervoor plaats.

Toch kwam ADO Den Haag met de schrik vrij toen Osundina net naast schoot, nadat hij ineens één-op-één met Marsman stond. Nog geen minuut later had Schalk de 3-2 voor het inschieten, maar zag hij Plogmann zijn inzet blokken. Met nog geen tien minuten meer op de klok besloot Kalezic de aanval nog een extra implus te geven door een aanvallende wissel toe te passen. Sellouki maakte zijn opwachting, waardoor Waem de slotfase vanaf de bank mocht gaan bekijken. Alles op alles werd gezet om die drie belangrijke punten in eigen huis te houden. Daarentegen leek het of de Schapenkoppen genoegen namen met een gelijkspel en de wedstrijd wilden uitspelen. Veerman zag in de laatste minuut van de officiële speeltijd zijn schot knap gered worden door Plogmann, waardoor ADO Den Haag opnieuw slechts een punt overhield aan dit duel: 2-2.

Aanstaande vrijdag wacht opnieuw een belangrijke wedstrijd. ADO Den Haag reist af naar Velsen-Zuid waar SC Telstar de volgende tegenstander is.

Karakteristieken ADO Den Haag – FC Dordrecht 2-2 (1-2)

Scoreverloop: 14. Sebaoui 0-1, 32. Suray 0-2, 41. Schalk 1-2, 54. Van Mieghem 2-2