Jong AZ 1 - 2 ADO Den Haag
  • Keuken Kampioen Divisie
  • Zaterdag 23 december 2023 14:00u
  • AFAS Trainingscomplex

ADO Den Haag heeft in de laatste wedstrijd voor de winterstop drie belangrijke punten gepakt op bezoek bij Jong AZ. Ondanks een achterstand na 45 minuten zorgde doelpunten van invaller Sellouki en Ideho ervoor dat de 1-0 ruststand in de tweede helft werd omgedraaid.

ADO Den Haag begon op bezoek bij Jong AZ met een aantal jongens die in de midweekse bekerronde nog ontbraken. Onder andere Henk Veerman, Gylermo Siereveld en Silvinho Esajas mochten van het startsignaal spelen.

Met een behoorlijke wind tegen was het ADO Den Haag dat de bal en de overhand had. Na een kwartier spelen was het ADO Den Haag dat via Henk Veerman de eerste grote kans kreeg. Een verkeerde bal van de verdediger zorgde ervoor dat hij een schotkans kreeg dat op het laatste moment geblokt werd. ADO Den Haag kreeg vervolgens wel een tegenvaller te verduren. Asante kon niet verder en werd vervangen door rechtsback Koudossou.

lr231223ab16338

De tweede grote kans was er voor Van Mieghem. Bijna vergelijkbaar met zijn goal die hij maakte tegen NAC kreeg hij een lange bal op maat. Van Mieghem controleerde fraai maar kon helaas niet tot een schot komen. Nog geen vijf minuten later was het Waem dat een fout van de verdediger bijna kon afstraffen. De paal voorkwam een voorsprong voor de Haagse ploeg.

Ondanks het enorme Haagse overwicht was het na een half uur spelen Jong AZ dat de grootste kans kreeg. Kewal ging alleen op keeper Coremans af en wilde op het laatste moment breed leggen. De bal was niet goed genoeg waardoor Waem uiteindelijk de kans kreeg op de lijn redding te brengen. ADO Den Haag was duidelijk wel even zoekende na deze kans want ook in de opvolgende minuten was het plots AZ dat gevaarlijk kon worden.

lr231223ab16382

In minuut 40 kwam Jong AZ zelfs op een 1-0 voorsprong. Het was Daal die op de rand van het strafschopgebied naar zijn rechtbeen mocht draaien en vervolgens met een harde lage schuiver keeper Coremans kansloos liet. Van Mieghem kon er in de laatste minuut van de eerste helft nog voor zorgen dat er een gelijke tussenstand op het bord kwam maar zijn inzet was recht op keeper Kuijsten.

In de tweede helft was het ADO Den Haag dat met wind mee kon voetballen en op zoek moest naar doelpunten. Het duurde echter ruim een kwartier voordat ADO Den Haag echt aanzette. Een hoge bal op Sellouki werd door een speler van Jong AZ met de hand geraakt maar de scheidsrechter vond het geen penalty.

lr231223ab37901

In de 65ste minuut was het Van der Sande die de bal voor het inkoppen had. Zijn inzet ging echter over de lat maar twee minuten later was het alsnog raak. Een bal voor het doel werd teruggelegd door Henk Veerman. Sellouki kwam zo vrij voor doelman Kuijsten en schoof de bal beheerst in de verre hoek.

Nog geen twee minuten na de gelijkmaker had ADO Den Haag het plotseling helemaal omgedraaid. Een goede aanval bracht de bal via Van Mieghem bij Van der Sande die op zijn beurt een afgemeten voorzet in huis had. Ideho kon binnenlopen en zette zo de 1-2 voorsprong op het bord.

lr231223ab37974

Een kwartier voor tijd wel nog een tegenvaller aan Haagse zijde. Waem moest met een blessure het veld verlaten Absalem kwam voor hem in de plaats. Het laatste kwartier voor de winterstop was het zaak de voorsprong over de streep te trekken en dat gebeurde ook. Beide ploegen kregen eigenlijk geen grote kansen meer waardoor ADO Den Haag drie belangrijke punten meenam uit Wijdewormer. De eerstvolgende thuiswedstrijd is na de winterstop tegen De Graafschap. Op 12 januari zal er weer afgetrapt worden. Wij wensen iedereen fijne kerstdagen en kijken uit naar een mooi 2024!

Karakteristieken: Jong AZ – ADO Den Haag