• Eredivisie Vrouwen
  • Vrijdag 23 september 2022 19:30u
  • Van Donge & De Roo Stadion

ADO Den Haag Vrouwen heeft de raketstart in de Azerion Vrouwen Eredivisie een passend vervolg gegeven. In een galavoorstelling bij Excelsior was de Haagse ploeg goed voor een half dozijn treffers.

Trainer Sjaak Polak stuurde in Kralingen dezelfde basiself het veld in die het seizoen aftrapte met een swingende zege op Telstar. In het eerste kwart van het duel gebeurde er weinig vermeldenswaardigs. Oud-Hagenaar Dana Breewel kopte uit een hoekschop naast. Een stilstaande situatie brak de wedstrijd ook open. Kayra Nelemans joeg een corner hard richting doel, uiteindelijk was het Excelsior die de bal als laatste aanraakte en zorgde voor een Haagse voorsprong: 0-1. Bij een volgende aanval waren de gasten dicht bij een tweede treffer. Een eerste inzet werd geblokt, in de rebound trof Liz Rijsbergen de paal.

De Haagse vrouwen hadden de smaak nu te pakken. Uit een nieuwe hoekschop krulde Rijsbergen de bal voor. Topschutter Jaimy Ravensbergen knikte onhoudbaar raak: 0-2. In blessuretijd haalde Daniëlle Noordermeer tegen haar oude club uit van afstand. Het projectiel kon alleen door het doelnet tot stilstand worden gebracht. Wat een prachtgoal! En daarmee was de koek vóór de thee nog niet op. Een minuut later bracht weer een Haagse hoekschop de verdediging van Excelsior in het nauw. Deze keer sloeg Lobke Loonen toe: 0-4.

Met de riante voorsprong stonden de Haagse vrouwen het de thuisploeg niet toe om het verder droog te houden. Opnieuw lag een corner aan de basis van een Haagse feestje. Dit keer fungeerde IJzerman als aangever en uit de kluts schoot Ravensbergen de bal binnen: 0-5. Met verse krachten bleef ADO Den Haag jagen op meer. Rijsbergen trakteerde het publiek op een fraaie actie en IJzerman zorgde koelbloedig voor een passende bekroning: 0-6. Met een bal over de verdediging schiep Rijsbergen een nieuwe mogelijkheid. IJzerman kwam een teenlengte tekort om vrij richting doel te stormen. In de slotfase werd invalster Vanessa Susanna vrij voor doelvrouw Isa Pothof gemanoeuvreerd. Haar schot ging helaas over, maar er was geen Haagse fan die zich daarover beklaagde.

Excelsior - ADO Den Haag Vrouwen 0-6 (0-4)

Scoreverloop: 25. IJzerman 0-1, 35. Ravensbergen 0-2, 47. Noordermeer 0-3, 48. Loonen 0-4, 53. Ravensbergen 0-5, 67. IJzerman 0-6

Scheidsrechter: Drost

Toeschouwers: +/- 500