Terug naar resultaten
ADO Den Haag 2 - 0 Excelsior / Barendrecht
  • Eredivisie Vrouwen
  • Vrijdag 23 november 2018 19:30u
  • Cars Jeans Stadion

ADO Den Haag Vrouwen heeft zich vrijdagavond gerevancheerd voor de valse start waarmee het dit seizoen aan de vrouwencompetitie begon. Thuis tegen Excelsior Barendrecht werd de 2-0 eindstand reeds voor de rust bereikt.

De eerste kans van ADO Den Haag ontstond uit een vrije trap vanaf randje zestien. Na een overstapje van Marisa Olislagers schoot aanvoerster Victoria Pelova de bal maar net over de linkerkruising. Even later legt Maartje Looijen de bal terug vanaf de rechterflank nipt langs het doel van Isa Pothof. Daar kwam Excelsior Barendrecht opnieuw goed weg.

Hoewel de club uit de Hofstad de bovenliggende partij was, bleven nieuwe kansen lange tijd uit. Halverwege de eerste helft wist Looijen echter wel Pia Rijsdijk in scoringsrijke positie te brengen, maar het schot van laatstgenoemde werd door Pothof gepareerd en bovendien afgekeurd vanwege buitenspel. Namens de Kralingers werd Marthe van Erk gevaarlijk middels een counter.

Na een aantal heerlijke combinaties op de rand van het zestienmetergebied wist Olislagers zich in scoringsrijke positie te manoeuvreren. Een kiezelhard schot richting de rechterkruising werd echter stijlvol gekeerd door de keepster van de bezoekers. Merkwaardig genoeg deden zich kort daarna twee identieke kansen voor. Looijens kans werd door Pothof gekeerd, maar in tegenstelling tot de eerdere inzet van Olislagers was Rijsdijk er ditmaal spoedig bij om de rebound over de grond in het Rotterdamse doel te schuiven: 1-0.

Twee minuten voor het rustsignaal verdubbelde Pelova de tussenstand met het mooiste doelpunt van het seizoen. Een zeer fraaie volley van buiten de zestien eindigde snoeihard in de rechterkruising: 2-0. Pothof was volkomen kansloos. In aanloop naar de tweede helft verschafte de thuisploeg daarmee een uitstekende uitgangspositie.
De aansluitingstreffer hing niet in de lucht, doordat Excelsior Barendrecht initiatiefloos speelde.
Ná het eerste kwartier na rust creëerde de formatie van trainer Arend Regeer weer de nodige kansen. Een voorzet van Pelova werd bijna binnengekopt door Nadine Noordam, maar Pothof stond in de weg. Tevens vielen er schoten te aanschouwen die van de voeten van Looijen en Rijsdijk afkomstig waren. Een gebrek aan scherpte in de voorhoede voorkwam een uitbreiding van de stand.

Het slotkwartier bevatte nog twee kansen voor de Haagse equipe. Bij het intreden van het 'Haagse kwartiertje' haalde Looijen de achterlijn, waarna ze de bal teruglegde op de in het veld gekomen Taylor Ziemer. Helaas, opnieuw was het Pothof die een doelpunt voorkwam. Tot slot kreeg Rijsdijk nog een dot van een kans. Voor open doel raakte ze de bal jammer genoeg niet goed op haar wreef. Een gemiste inzet, maar het mocht de pret niet drukken. Het bleef 2-0.

Karakteristiek:

ADO Den Haag Vrouwen – Excelsior/Barendrecht 2 - 0 (2 - 0)

Scoreverloop: 32. Pia Rijsdijk 1-0, 43. Victoria Pelova 2-0

Scheidsrechter: M. de Boer

Gele kaart: 34. Nikki Ridder, 54. Eline Koster

Aantal toeschouwers: 217

Opstellingen:

ADO Den Haag Vrouwen: Barbara Lorsheyd, Sharon Kok, Priscilla Mesker, Romy Speelman, Maartje Looijen (85. Nance van der Meer), Marisa Olislagers (70. Taylor Ziemer), Pia Rijsdijk, Nadine Noordam ©, Victoria Pelova, Sharona Tieleman, Amber Verspaget (46. Allyssa Daal)

Excelsior/Barendrecht: Isa Pothof, Nikki Ridder (53. Nadine de Breij), Nidia Bos, Frederique Nieuwland ©, Renee Zoutewelle, Nikki IJzerman (76. Annemiek Kruijthof), Sharona Versluis, Eline Koster, Carmen Simonis (46. Senna El Messaoudi), Sherallin Henriquez, Marthe van Erk

Auteur: Mitchel Pronk
Fotografie: Peter Looijen