Terug naar resultaten
Excelsior / Barendrecht 1 - 2 ADO Den Haag
  • Eredivisie Vrouwen
  • Vrijdag 25 mei 2018 19:30u
  • Van Donge & De Roo Stadion
Voor ADO Den Haag Vrouwen is het seizoen 2017-2018 met een positief resultaat ten einde gekomen. Twee vertrekkende invalsters legden Excelsior/Barendrecht over de knie: 1-2.
Zowel ADO Den Haag Vrouwen als Excelsior/Barendrecht had niets meer om voor te spelen, waardoor het treffen in het Van Donge & De Roo Stadion veel weg had van een veredeld oefenpotje. Geheel in die context lieten beide ploegen in het eerste bedrijf niet hun beste voetbal zien. De beginfase was daar echter geen voorbode voor. Immers, al vroeg in het duel hield Victoria Pelova haar directe opponenten flink bezig op de linkerflank. Zo wist de 18-jarige middenveldster de bal na een goede loopactie terug te leggen vanaf de achterlijn, waarna helaas geen medespeelster kon worden bereikt. Vervolgens werd een voorzet van Pelova door Annouk Boshuizen in de handen van doelvrouw Isa Pothof geschoten.

Ook Excelsior/Barendrecht had aanvallende impulsen. Dankzij een onoplettendheidje aan Haagse zijde konden twee speelsters van de Kralingers zich voor het doel van Barbara Lorsheyd melden. Gelukkig schoot Sherallin Henriquez de bal hard en hoog over. Ook in de periode die volgde kreeg de formatie van trainer Sander Luiten kansen om de score te openen, maar uiteindelijk lukte het niemand om in de eerste 45 minuten de brilstand van het scorebord te verwijderen. Treurig was echter het uitvallen van Romy Speelman. Voor haar in het veld kwam Eline Koster, die net als Suzanne Admiraal, Lauren Delleman, Marthe van Erk, Nikki Ridder, Carmen Simonis en Vesna Veltrop komende zomer vertrekt.

Alsof het zo moest zijn maakte uitgerekend Koster kort na de theepauze in doelpuntrijk opzicht het verschil. Met een kopbal uit een hoekschop bracht de afscheidnemende invalster de equipe van coach Arend Regeer op voorsprong: 0-1. Dat gebeurde vlak nadat Excelsior/Barendrecht een megakans had opgezet. Lorsheyd wist echter knap te redden. In de fase die volgde had ADO Den Haag Vrouwen het zwaar, maar hield het zich in Rotterdam lange tijd staande tegen de sterk opererende thuisbrigade. Een domper was echter dat Excelsior/Barendrecht ruim een kwartier voor tijd alsnog op gelijke hoogte kwam. Henriquez stond helemaal vrij en wist de bal vanuit een voorzet binnen te werken: 1-1.

Gelukkig voor alles en iedereen die ADO Den Haag Vrouwen lief heeft wist ons damesteam in de allerlaatste minuut alsnog de overwinning binnen te slepen. Uitgerekend de in het veld gekomen Delleman, die na dit seizoen stopt omdat zij kiest voor haar maatschappelijke carrière, schoot bij de tweede paal raak uit een vrije trap van Sharon Kok: 1-2. Een betere afsluiting van haar loopbaan bij ADO Den Haag Vrouwen had de 23-jarige verdedigster zich niet kunnen wensen. De club uit de Residentie speelde de wedstrijd op karakter uit. De winnaar van de B-groep van de Eredivisie Vrouwen speelde namelijk even met tien vrouw, omdat Nadine Noordam na de winnende treffer geblesseerd het speelveld moest verlaten.

Karakteristiek:
Excelsior/Barendrecht – ADO Den Haag Vrouwen 1 - 2 (0 - 0)

Scoreverloop: 49. Eline Koster 0-1, 72. Sherallin Henriquez 1-1, 90. Lauren Delleman 1-2

Scheidsrechter: Harold van de Ketterij

Gele kaart: 31. Sharon Kok, 84. Sherallin Henriquez

Aantal toeschouwers: 270
Opstellingen:Excelsior/Barendrecht: Isa Pothof (72. Selena Babb), Lianne Bruijs (83. Fili Talman), Nidia Bos, Frederique Nieuwland ©, Nikki IJzerman, Annemiek Kruijthof, Corina Luijks, Iris Zoon (72. Solange de Smit), Sherallin Henriquez, Kim Hendriks, Joline Amani

ADO Den Haag Vrouwen: Barbara Lorsheyd ©, Sharon Kok, Priscilla Mesker, Nadine Noordam, Victoria Pelova (74. Marthe van Erk), Sharona Tieleman, Allyssa Daal, Shanique Dessing (46. Lauren Delleman), Romy Speelman (44. Eline Koster), Annouk Boshuizen, Chasity Grant
Auteur: Mitchel Pronk
Fotografie: Peter Looijen

Hoofdsponsor

Official partners

Divisionpartner